2020. június 30., kedd

A feltámadás reménysége!

Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!"
Lukács evangéliuma 7. fejezet 13. vers





Jézus Krisztus sok csodát tett, de amikor valakit feltámasztott a halálból, az a legkülönlegesebb csodák közé tartozik.
Amikor a naini özvegyasszony fiát támasztotta fel és adta vissza az édesanyjának, a körülötte levő emberek rádöbbentek, hogy egy „nagy próféta” van közöttük.
Ez a 3 feltámadás egyike amit feljegyeztek Jézus Krisztus csodái közül. ( Első Lukács 8:49-56, 
Második János 11:38-44, Harmadik János 11:38-44).
A legfontosabb feltámadás azonban Jézus Krisztus feltámadása. Ő maga visszatért a halálból és örökké él. Soha többé nem foghat rajta a halál. Ennek a hatása ránk és az egész teremtett világra, egy szóval jellemezhető: békesség.
A halál, gyász és reménytelenség már nem határozza meg a Krisztusban hívők életét. A Húsvét reggel, voltaképp egy új korszak reggele lett: a világosság, az élet és az öröm korszakáé, ez pedig mindent megváltoztat.
Bármiben vallottunk kudarcot a múltban, Krisztus által újra reménység és magabiztosság uralkodhat életünkben.
Minden édesanyának, aki gyászolja a gyermekét, mindenkinek, aki az üldözés gyászát éli meg, akit bebörtönöztek, aki magányos, mindenkinek, aki úgy ébred fel reggel, hogy a mai napja sem lesz jobb a szörnyű tegnapnál, van reménység.
Az igazi békesség elérhetővé vált. Hihetjük, hogy végül minden rendbe jön. A feltámadásról szóló bibliai történetek által Isten azt üzeni nekünk, hogy a világunk a csodák világa, a lehetőségek világa, és a földöntúli reménység világa.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy Te ma is munkálkodsz életünkben, ma is gyógyítod életünket. Segíts nekünk, hogy hirdessük másoknak azt a földöntúli, maradandó békességet, reménységet, amely minden emberi értelmet meghalad, és ami a Benned vetett reménység által elérhető. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...