2020. június 29., hétfő

Békességben vagy?

Fuss, kérlek, eleibe, és kérdezd meg tőle, ha békességben van-é mind ő, mind az ő férje, mind az ő gyermeke? Monda az: Békességben! Királyok második könyve 4. fejezet 26. vers 



Egy fiúról van szó, aki elég idős volt ahhoz, hogy segítsen a szüleinek az aratásban, de túl fiatal volt ahhoz, hogy bírja a nap hevét, meghalt a mezőn, az anyja pedig kétségbeesetten nézte végig ahogyan a fia meghalt a karjai között.
Az asszony eltitkolta a szörnyű tragédiát a férje elől és a többi rokona elől, azonnal Elizeushoz küldött valakit, hogy üzenjen sürgős segítségre van szüksége.
Elizeus szíve megindult ennek az asszonynak a gyászán. Miközben az asszony háza felé utazott, imádkozott azért, hogy Isten adja vissza az asszony fiát.
Elizeust pedig csodálatos módon használta Isten, hogy az életét visszaadja a fiatal fiúnak. Lenyűgöző történet, de még lenyűgözőbbek az asszony szavai: „Ő, a férje és a gyermeke is békességben van.”
Annak ellenére, hogy a fia meghalt a karjai között, annak ellenére, hogy gyászt élt meg, el tudta mondani, hogy minden rendben van. A mi életünkben is minden rendben lesz, ha tudatosul bennünk, hogy minden gyászunkat és fájdalmunkat a mi Megváltónk és Istenünk kezébe tehetjük, aki az életét adta a mi életünkért cserébe, hogy a halált legyőzhesse egyszer és mindenkorra.
Békességben vagy?


IMA: Drága Istenünk, köszönjük, hogy a gyászunkat és a nehéz terheinket magadra vetted és helyettünk hordoztad. Köszönjük, hogy Miattad lehet békességünk az Atyával és egymással is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...