2020. június 28., vasárnap

Szolgálni Krisztusnak!

Johanna, Kuzának, Heródes egyik főemberének felesége, és Zsuzsánna, de sok más asszony is, akik szolgáltak neki vagyonukból. Lukács evangéliuma 8. fejezet 3. vers



Jézus követőinek csoportja sokféle emberekből állt. Halászokból, vámszedőkből, zelótákból, egy nőből, aki azelőtt megszállott volt, egy királyi főember feleségéből és sok más emberből.
Ezek közül egyeseket név szerint ismerünk: Péter, Mária Magdaléna, Johanna, Zsuzsanna. Mások viszont névtelenek maradnak a számunkra.
Magdalai Mária, a vendégszeretetéről volt híres. Mivel Jézus egy utazó tanító volt, Magdalai Mária és más nők is, gondoskodtak arról, hogy Krisztusnak és tanítványainak legyen eledele és legyen némi pénzük is.
Miközben Jézus Krisztussal és követőivel utazott, Mária Magdaléna látta és hallotta Krisztus tanítását, tanult Krisztus tanításából és mély szeretet és ragaszkodás alakult ki benne Krisztus iránt, Aki megmentette őt a démonok megszállásától.
Ami ennél is fontosabb, Krisztus megmentette őt a bűn átkától, és az Isten szeretete nélküli élet értelmetlenségétől.
Később a Magdalai Mária volt az első, aki látta feltámadása után Krisztust, akitől azt a feladatot kapta, hogy menjen el és mondja el másoknak is az örömhírt. (János evangéliuma 20. fejezet 11-18. vers).
Isten megáldotta őt azzal a kiváltsággal, hogy elsőként hirdethesse a feltámadás örömüzenetét.
Szeretnél te is részesülni ebben a megtiszteltetésben a mai napon? Vajon ki az, akivel Krisztus szeretné, ha elsőként megosztanád a mai napon az evangéliumot?


IMA: Istenünk, szeretnénk mindig emlékezni arra, hogy egy pohár víz, amit másoknak adunk, minden segítségnyújtás, minden látogatás, minden vendégszeretet, amit a Te nevedben teszünk, szolgálat Neked a mi vagyonunkból. Segíts nekünk, hogy megosszuk másokkal a Te szeretetedet és a Veled kapcsolatos örömhírt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...