2020. június 9., kedd

A Szentlélek biztonságot adó jelenléte!

Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel,

örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.e
Efézusiakhoz írt levél 1. rész 13-14. vers




Isten terve és célja az a gyermekei számára hogy az Ő szeretetében és erejében biztonságban érezzék magukat.
Minden más az életünkben lehet bizonytalan: - az egészségünk, a családi életünk, a munkahelyi dolgaink, a képesítésünk hasznosítása, a társadalmi dolgaink, a világunk.
Ha ezekre a dolgokra nézünk, úgy érezhetjük magunkat, mintha apró porszemek lennénk amiket az élet viharai oda fújnak ahova csak akarnak.
Azt azonban ne felejtsük el, hogy Isten ma is mindent az Ő dicsőségére tesz, és és ma is Isten dicsőségének magasztalására vannak azok, akik hisznek az Ő szavának, Isten pedig határozott lépéseket tesz azáltal, hogy a Benne hívőket elpecsételi a Szentlélek által, ezáltal pedig garantálja, hogy mennyei örökséghez juttatja az Ő tulajdon népét, dicsőségének magasztalására.
Isten ma is elkötelezett amellett, hogy elpecsételje saját maga számára azokat az embereket, akiknek a célja, hogy örökké Isten dicsőségére éljenek. Nem hagyja azt, hogy az üdvösségünk örökségét saját magunk erejéből próbáljuk megtartani, hanem adja az Ő Szentlelkét, és a Szentlélek ereje által garantálja a számunkra, hogy a mennyei örökségünk biztos legyen.
A Szentlélek tehát az Isten fiúiságunk hitelesítő pecsétje, ez a pecsét pedig képes megóvni Isten gyermekeit az eleséstől, pusztulástól.
Ezért akarja Isten, hogy az Ő szeretetében és ereje által biztonságban érezzék magukat gyermekei.
Isten nem ígér nekünk könnyű földi életet. Voltaképp sok nehézségen, megpróbáltatáson, harcon keresztül kell nekünk bemenni Isten királyságába. ( Apostolok Cselekedetei 14. rész 22. vers).
A kérdés már csak az: Újjászülettél-e? Isten gyermeke vagy-e? teljes hitedet és bizalmadat Krisztus áldozatába helyezed-e? Ott van-e a Szentlélek jelenlétének pecsétje a szívedben?
Ha nincs, nem csodálkozz, hogy nem érzed magad biztonságban.


IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy ha a Te szavad halljuk, olvassuk ma, ne keményítsük meg a mi szíveinket. Add, hogy minden ember aki ezt az üzenetet olvassa, forduljon hittel Hozzád, hogy megmenthesd és biztonságba helyezhesd azokat, akik ma a Te gyermekeiddé lesznek bűnbánat, bűnvallás, hit és Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...