2020. június 10., szerda

Krisztus vére

…tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén. Péter első levele 1. fejezet 18-19. vers



A vér egy titokzatos anyag, ami szoros kapcsolatban van az élettel. Az ősi világban, a Szentírás így értelmezte a vér jelentőségét: Mert a testnek élete a vérben van. „ (3 Mózes 17:11)
A vér nem maga az élet, hanem az élet hordozója. Az élet lelki dolog, viszont a testünkben a vérünk a fizikai hordozója ennek az életnek.
A mi életünk az Isten iránti engedetlenségünk, lázadásunk miatt „megfertőződött.”
Emiatt az emberi természet megtört lett és bejött világunkba a halál és pusztulás. Szükségünk volt egy megoldásra, hogy az Istennel való kapcsolatunk helyreállhasson. Ennek az egyetlen módja az volt, ha Krisztus az Ő tiszta, szenny nélküli életét értünk, helyettünk áldozza fel. Krisztus odaadta az Ő tiszta, bűn nélküli vérét, feladva ezzel a bűntelenül élt földi életét értünk. Ahogyan János apostol által kijelenti a Szentlélek:
„Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” ( 1 János 1:7)
Istennel, az Atyával és Jézus Krisztussal, a Fiúval, az Istenben hívők legyőzhetik a Sátánt, a bűnt és a halált a „bárány vére által”.
Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig. ( Jelenések 12:11)
Jézus Krisztus, a mi Szabadítónk drága vére által lettünk kivásárolva a bűneink okozta adósságunkból Isten szeretete számára.

IMA: Úr Jézus, Te vagy az Isten báránya, Téged ünnepelünk ma és a Te drága véredet. Hozzád jövünk, hogy tisztára moss minket egészen drága véred által. Segíts, hogy a Te önfeláldozó szereteted tovább tudjuk adni a környezetünkben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...