2020. június 11., csütörtök

Hála, mint életmód

Mindenkor örüljetek. Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok.
Thesszalonikaiaknak írt első levél 5. fejezet 16-18. vers




A hálaadás nagyon fontos a legtöbb társadalomban. Egy hálás lelkületű embert általában mindenki jobban értékel. Jézus Krisztus ezt szemléltette, amikor hálát adott a kenyerekért és a halakért, mielőtt 5000 embernek enni adott. ( János evangéliuma 6. fejezet 11. vers)
Jézus Krisztus felnézett a két halról és az 5 cipóról arra, Aki végső soron adta azokat. Jézus Krisztus azért adott nyilvánosan hálát, hogy felhívja az emberek figyelmét minden jó ajándék adójára, arra, Aki minden egyes napon számtalan áldást ad a földön élőknek.
Mindenkor tudunk örülni? Minden élethelyzetben meg akarunk tanulni őszinte hálát adni Istennek? Ha ezt meg akarjuk tanulni, Isten a legborzasztóbb élethelyzeteinket is a javunkra fogja fordítani. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. ( Római levél 8. fejezet 28. vers)


IMA: Atyánk, elismerjük, hogy Te vagy minden jó adomány adója és minden szükségünk betöltője. Taníts meg minket minden körülmények között hálát adni, Jézus Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...