2020. június 12., péntek

Isten szabadítása

…és meglátja minden halandó az Isten szabadítását."
Lukács evangéliuma 3. fejezet 6. vers 




Lukács apostol az evangéliumának 3. fejezetében először is felvázolja a Keresztelő Jánosnak, Zakariás főpap fiának, idejében hatalmon levő vallási és politikai vezetők nevét. Majd a következőt olvashatjuk: „Annás és Kajafás főpapok idején szólt az Úr Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában.”
Az egész akkori világot abban az időben Annáshoz és Kajafáshoz hasonló emberek uralták, Isten mégis arra hívta Keresztelő Jánost, hogy készítse az utat egy másik eljövendő Király számára azáltal, hogy „minden szakadékot feltölt és minden hegyet és halmot feltölt.”
Valahol a pusztában, János a megtérés keresztségét hirdette a bűnök bocsánatára.
A pusztaság egy kockázatos és bizonytalan hely. Itt más szemszögből látjuk a dolgokat, a hagyományos elvárásokon és társadalmi szerepeken felülemelkedhetünk.
Itt tört utat magának Isten élő Beszéde, és változtatta meg az egész világot. A hegyek elhordattak és a völgyek feltöltettek azáltal, hogy kereskedők megtértek a korrupt üzleteléseikből, a katonák megtértek a brutális erőszak alkalmazásából azért, hogy több nyereségre tegyenek szert, az állami dolgozók pedig megtértek a törvénytelen módon kiszabott és behajtott adók gyakorlatából.
Magas és alacsony rangú emberek vallották meg titkos bűneiket és keresztelkedtek meg a Jordán folyóban.
Az eljövendő Király számára úgy készíttetett az Út, hogy az emberek elpecsételték magukat a keresztség által, amikor alámerültek a Jordán vizében majd ismét a felszínre jöttek a víz alól. Ezzel fejezték ki, hogy meghaltak a régi életmódjuk számára és „feltámadtak” az Istennel kezdett új életmód számára.
Ma Jézus Krisztus hív minket arra, hogy térjünk meg és keresztelkedjünk meg az Atyának, a Fiúnak, és a Szentléleknek nevében. Te elkötelezted már életedet ilyen módon a Királyok Királyának?


IMA: Mindenség Királya, köszönjük a Te Szavad. Add nekünk a megfelelő alázatot ahhoz, hogy megtérjünk és a görbe útjainkat kiegyenesíthessük Szentlelked által. A Krisztus nevében kérünk, Ámen.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...