2020. június 13., szombat

Krisztus menyasszonya!

És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve.
Jelenések könyve 21. fejezet 2. vers



Amikor udvarolni kezdünk valakinek, vagy amikor udvarlónk lesz, örülünk annak, hogy naponta kapcsolatban lehetünk vele valamilyen formában. Boldoggá tesz minket, ha időt tölthetünk a szívünknek kedves személlyel. Egy igazi szerelmi történetnek egyenes következménye, hogy a szívünknek kedves hölgy egyszer hófehér ruhában fog besétálni az ünneplő jelenlevők és a vőlegénye elé. Ilyenkor a vőlegény nem azon gondolkodik, hogy vajon hogyan fogják kifizetni a számlákat vagy hány gyerekük is lesz a jövőben, egyszerűen örül annak, hogy a házasság szövetségében eggyé válhat menyasszonyával.
A házasság voltaképp Jézus Krisztusnak és az Ő egyházának egységére mutat. Az Efézusiakhoz írt levél 5. fejezetének 25-27 verseiben olvassuk: „Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje, így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt, vagy ránc, vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen.”
Amikor Krisztus ránk néz és a megigazulás hófehér ruhájában lát minket, az Ő szíve is telve van szeretettel, teljes örömmel az Ő menyasszonyáért, a gyülekezetért.
Amikor Krisztussal, a mi Urunkkal és Megváltónkkal éljük mindennapjainkat, dolgozunk, Vele járhatunk, a Szentlélek által lépést tarthatunk Vele, engedelmeskedhetünk Neki, és megoszthatjuk a helyreállító szeretetének és az új élet reménységének üzenetét másokkal.
Így készíthetjük fel önmagunkat arra, hogy egy napon csatlakozzunk Krisztusunkhoz és a mennyei Atyánkhoz azon a nagy ünnepnapon, amikor vissza fog térni, hogy magával vigye menyasszonyát.


IMA: Úr Jézus, köszönjük a Te nagy szereteted, amit kifejeztél nekünk. Meghaltál helyettünk, hogy mi a Te trónod előtt állhassunk hiba és szeplő nélkül. Milyen csodálatos kegyelem! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...