2020. június 16., kedd

Isten jósága-Isten haragja!

Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára.
31. Zsoltár 19. vers


A Szentlélek segítségünkre van, hogy felismerjük azt a szeretetet amelyik egyedül Krisztustól jön, aki meghalt és feltámadt, szabaddá tett minket az Ő vére által.
Isten szeretetének nincs oka. Isten az Ő szeretetéért könyörült rajtunk és nem azért mert megérdemeltük volna.
Van egy édes bölcsesség Isten szeretetében, amelyik az értelmünk fölé emeli Isten szeretetét.
KI tudja felfogni mennyire szeret az az Isten, aki egy törékeny emberi testbe "préselte" végtelen, örökkévaló lényét, aki meghalt az övéiért?
Emberileg felfoghatatlan, de Isten bölcsessége által minden értelmet nyer.
Isten elsősorban szeretet az Ő gyermekei számára. Csak utána Ő az erő, a hatalom, az örökkévalóság stb.
Viszont légy óvatos.
Aki ellenáll Krisztusnak, azon az Atya haragja marad. Isten a jóságát az Őt félőknek tartogatja. Természetesen esőt és napfényt ad jóknak és gonoszoknak, de vannak Istennek olyan áldásai, amiket sosem tapasztalhatnak azok, akik gyűlölik az Ő szeretetét, világosságát, igazságát, kegyelmét.
Fontos tehát tisztán látnunk. Kik vagyunk ma? Istent félő gyermekei vagy Isten ellen lázadó emberek akik a gonoszságukhoz ragaszkodnak?
Istenhez menekülők vagyunk akik Istenben bízunk, mint egyetlen és igaz menedékünkben vagy pedig Isten elől menekülők, mint a vétkesek?
Isten az Őt félőkön mutatja meg az Ő jóságát, de az ellene lázadókra kiönti haragjának poharát. Ő mindenképpen meg fog dicsőülni, de az, hogy velünk mi lesz, a döntésünktől függ.


IMA: Istenünk, Te maga vagy a szeretet. Olyan édes a Te szereteted, jóságod, kegyelmed azoknak akik a Te gyermekeid. De könyörülj azokon az olvasókon akik nem ismernek Téged, nem szeretnek Téged és nem kóstoltál meg a Te jóságod. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...