2020. június 18., csütörtök

Isten munkáját nem lehet emberi erővel végezni!

Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket!
János evangéliuma 20. fejezet 22. vers



A gyülekezeteinkben túl nagy mértékben támaszkodunk emberi adottságainkra és tanult képességeinkre.
Fontos tudnunk, hogy a Szentlélek vezetésére nemcsak a gyülekezetben elhangzott szolgálatok alkalmával van szükség, hanem a gyülekezeti adminisztráció, a vezetés szintén megköveteli azt, hogy a gyülekezet Szentlélekkel teljes legyen.
A személyiségfejlődés, a műveltség, a vezetési képességek, a képzéseink semmit sem érnek a Szentlélek ajándékai és jelenléte nélkül.
A világi szférában a fent említett dolgokkal lehet boldogulni, sőt kiemelkedő eredményeket elérni, de a lelki életben szükségünk van többre a Szentlélek bölcsességéből, tanácsából, erejéből. Szükségünk van Isten tiszteletére és félelmére.
A pszichiátereknek, a pszichológusoknak, szociológusoknak, és az egyéb "ológusoknak" megvan a maguk helye társadalmunkban. Szemernyi kétségem sincs efelől.
Az viszont elszomorít, hogy a fent említett szakemberekhez fordul ma Krisztus gyülekezete, és a tanácsaik, előadásaik attól félek, hogy a Szentlélek tanácsánál is fontosabbá válthatnak.
Egyre többre van szükségünk a Szentlélek erejéből közösségeinkben, és egyre kevesebb okoskodásra, emberi erőlködésre van szükségünk ha szeretnénk, hogy az Isten beszéde által a Szentlélek átformálja életünket, közösségeinket.
A Szentlélek minden erő lelke. Csak Ő, kizárólag Ő tud képessé tenni minket arra, hogy az életünknek magasztos értelme legyen Isten és a társadalom szemében is.
Ez az igazi célja létezésünknek.


IMA: Istenünk segíts nekünk, hogy Tőled függjön teljesen az életünk. Ne engedd, hogy elhiggyük mi életet tudunk lehelni saját életünkbe, családunkba, közösségeinkbe. Add, hogy teljes függőségben éljünk a Szentlélekkel, hogy megtapasztalhassuk azt, hogy gyógyulunk, erősödünk és betöltjük küldetésünket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....