2020. június 6., szombat

Isten szeretete…

…és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.
János első levele 4. fejezet 6. vers



Megkérdeztük már magunktól, hogy miért nem tudunk mindig 100 százalékot beleadni abba, ahogyan szeretjük, mondjuk házastársunkat, szeretteinket?
Mi akadályoz minket sokszor abban, hogy adjuk és elfogadjuk a szeretetet?
Az önzőség, ami voltaképp a büszkeségben gyökerezik, a büszkeség pedig minden egyéb bűnnek is a táptalaja.
A mai világban azért maradt olyan kevés szeretet, mert el vagyunk telve önmagunkkal. Ahhoz, hogy eggyé váljunk szeretetben valakivel, el kell engednünk az én központúságunkat.
Lehetünk szeretetlenek, amikor kegyetlenül kritizálunk, szeretet nélküli, durva szavakat mondunk egymásnak, vagy titokban vetünk meg egyes embereket.
Isten száz százalék szeretet és semmiféle önzés nem található Benne.
Hogyan fejezte ki ezt a szeretetet? Csodálatos, minden értelmet meghaladó nagylelkűségével: „Mert úgy szerette Isten az embereket, hogy egyetlen Fiát adta, hogy aki hisz a Fiúban, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” ( János 3:16)
Az önzésünk lelket ölő vírusára az egyetlen védőoltás Isten szeretete. Isten az igazi szeretet forrása, mert Ő maga a szeretet. Ha szeretnénk megszabadulni önzőségünktől, hívjuk meg Isten Szentlelkét életünkbe, hogy betölthessen Isten szeretetével.
Minél inkább betölti Isten Szentlelke életünket és vezeti azt, annál inkább telve lesz a szívünk igazi, szent szeretettel.


IMA: Szentlélek Isten, kérlek, töltsd be szívemet ma az Isten szent szeretetével. Szeretnék megszabadulni önzőségemtől és kérni az Isten bocsánatát Jézus Krisztus által. Szeretet Istene, tölts be egészen szereteteddel. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szeretetben...

Minden dolgotok szeretetben menjen végbe! Korintusiakhoz írt első levél 16. fejezet 14. vers Ez a rövid, mégis mélyreható üzenet megragadja ...