2020. július 2., csütörtök

Az Istenbe vetett reménység nem szégyenít meg!

A szolgája azonban így szólt: Hogyan adjam ezt száz embernek? De ő így felelt: Add oda a népnek, hadd egyenek! Mert ezt mondja az ÚR: Enni fognak és még marad is.

Királyok második könyve 4. fejezet 43. vers



Elizeus, mint Isten prófétája, voltaképp egy közszereplő volt, de ugyanakkor magánember is. Egy több nemzetet magába ölelő katonai szövetség tanácsadója volt, gyakran beszélt ebből adódóan uralkodók előtt is.

Emellett próféta is volt magánemberként. Segített egy asszonynak megszabadulni az adósságaitól, Isten gondviselésének eszköze volt abban, hogy egy családban a gyerek újra életre keljen. Isten ereje által, megtisztított egy vízforrást és egy fazékban a mérgezett ételt újra ehetővé tette, majd 100 éhes embernek adott enni húsz árpakenyérből és kis gabonából, úgy, hogy még maradt is eledel.

Elizeus része és eszköze volt Isten szabadító munkájának. Isten arra használta őt, hogy súlyos szükségekből, veszélyes helyzetekből bőséget és békességet hozzon ki, az Isten ígéreteinek szerepére hívta fel a figyelmet a virágzó, beteljesedett, gyümölcsöző élethez.

Elizeus, át és túl tudott nézni a jelen romjain és szennyén, és tudta látni azt, ahogyan megvalósul Isten terve a helyreállítást, megtisztítást illetően a jövőben.

Voltaképp minden próféta az Istenbe vetett reménység üzenetét hordozta egy romlott világban és a helyreállítás, helyreállás reménységét kínálta a népeknek.

Ez a bűn miatt megromlott világ egy nap újjá lesz teremtve, mi pedig új életet nyerhetünk Jézus Krisztus által. Hirdetem ma minden embernek az átváltozás és az új kezdet reménységét, az Isten igazságának és békességének reménységét, a helyreállítás és a bűnbocsánat reménységét, a reménységet amely mindannyiunkban lakozást vehet és mindannyiunkat átformálhat.

A mi feladatunk, mint Isten üzenetének tolmácsolói, az, hogy beszéljünk az embereknek az Istentől jövő reménységről és azokról a tényezőkről, amelyek ezt a reménységet munkálják, hogy azok is részesei lehessenek ennek a reménységnek, akik ma még nem ismerik.


IMA: Istenünk, Te a reménység és az új kezdet Istene vagy. Köszönjük a Te terveidet amiket minden ember életében érvényre akarsz juttatni. Ezek a reményteljes jövő tervei. Erősítsd meg bennünk ezt a reménységet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...