2020. július 3., péntek

Mi ez ennyinek?

Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyinek?"

János evangéliuma 6. fejezet 9. vers



Amikor Elizeus kapott 20 árpacipót és egy kevés gabonát, ő jól tudta, hogy Isten hatalma által ezekből 100 ember is jóllakhat és még maradék is lesz. ( Királyok második könyve 4. fejezet 42-44. vers) Jézus Krisztus, amikor kezébe vett 5 árpakenyeret és két halat, 5000 férfi lakott jól belőle, a nőket és gyerekeket nem számolva. Milyen csodálatos, hogy itt is maradt 12 tele kosárral. Elizeus idejében Isten többször csodát tett azért, hogy az övéinek szükségeit betöltse. Jézus Krisztus, az élet kenyere, nemcsak a lelkünket akarja táplálni, hanem gondoskodni tud a mindennapi kenyerünkről is, hogy a testünk szükségleteit be tudjuk tölteni. Sajnos sokszor nem tudatosul bennünk, vagy nem értékeljük eléggé azt, ahogyan Isten nap, mint nap gondoskodik fizikai szükségleteinkről is. Azt viszont vegyük észre, hogy Krisztus nem maga osztotta ki az élelmet az embereknek, hanem a tanítványait használta eszközként erre. A tanítványok feladata volt szolgálni az emberek felé abból, amit Krisztus kezéből vettek. Krisztusnak ma is ez a célja. Szeretne használni minket is a sokrétű szolgálatban, amelyen keresztül megoszthatjuk mással Isten szeretetét, kegyelmét. Természetesen mi is járhatunk úgy, mint a tanítványok, akik a saját javaikra, képességeikre nézve azt kérdezték maguktól, Krisztustól: „Mi ez ennyinek?” Mit számít az a kevés, amit mi oda tudunk adni valakinek? Jézus Krisztust viszont nem érdekli, mennyink van. Őt az érdekli, hogy azt a keveset, amink van, oda merjük-e adni Krisztus kezébe és bízunk-e abban, hogy Ő olyan módon meg tudja azt áldani, hogy bőségesen elég legyen?A lényeg, hogy végre odaálljunk Isten elé, készen arra, hogy szolgáljunk másoknak azzal, amink van, és meg fogunk lepődni, hogy mi mindent tud Isten elvégezni a kevés által ami nekünk adatott. Ha ezt nem akarjuk megtenni, akkor tovább fogunk siránkozni, előbb-utóbb elfogy majd minden erőforrásunk és mi is éhesek maradunk, a körülöttünk levők is.



IMA: Élet Kenyere, Hozzád akarjuk hozni minden szükségletünket. Add meg nekünk ma a mindennapi kenyerünket, és segíts, hogy az Általad, az Élet Kenyere által, szolgálhassunk a körülöttünk levőknek is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...