2020. július 4., szombat

Fürödj meg!

Elizeus egy követet küldött hozzá ezzel az üzenettel: Menj, és fürödj meg hétszer a Jordánban, akkor újra megtisztul a tested! Királyok második könyve 5. fejezet 10. vers



Naámán egy nagyon sikeres ember volt, aki a maga országa királyának kiváltságos embere volt, egy kitüntetett, hadsereg főparancsnok.

Ez a magas rangú, hatalommal rendelkező embernek viszont volt egy nagyon súlyos problémája: a lepra.

Ez után Naámán hallott arról, hogy van valaki, aki segíthet neki, ezért kétségbeesetten utazott nagyon-nagyon sokat, hogy Samáriában megtalálja Isten prófétáját.

Képzeljük el mennyire csalódhatott ez a nagy ember, amikor a próféta szolgája fogadja azzal az üzenettel, hogy menjen és fürödjön meg hétszer a Jordán folyóban.

Valószínűleg dühösen azon gondolkozhatott, hogy ez valami vicc-e? A próféta gúnyt akar űzni belőle?
Ez nem vicc volt, hanem egy próbatétel. Meg tud-e alázkodni Naámán annak érdekében, hogy meggyógyulhasson?

A bölcs szolgái segítségével, Naámán alávetette magát az utasításnak, amit a próféta szolgájától kapott. Lement a folyóhoz, alámerült a vízbe, majd térdet hajtott Izrael Istene előtt.

Ezután a megfürdött szíriai így dicsérte az Istent: „Most már tudom, hogy nincs Isten sehol máshol a világban, csak Izraelben.”

A jó hír az, hogy nemcsak egy pogány, a szíriai Naámán gyógyulhatott meg az igaz Istenhez való hit általi megtérés által és a Jordán vizében való bemerítkezés által. Naámán gyógyultan és megváltozva térhetett haza. Nem csak egy betegségből gyógyult meg, hanem a szívét érintő bűn betegségéből.

Krisztus szeretne meggyógyítani minket a szívünk és lelkünk betegségéből. Készek vagyunk-e alázattal elé térdelni és kérni ezt ma Tőle?


IMA: Felséges Isten, vágyom arra, hogy a szívem, lelkem minden betegségét meggyógyítanád érintésed által. Moss meg engem a Te kegyelmed vizeiben. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...