2020. július 27., hétfő

Isten szeretete!

Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!18. Zsoltár 1. vers



Isten szeretete nélkül, a keresztény életünk gyümölcstelen és értelmetlen. Világosan láthatjuk az 1 Korintus 13-ban, hogy minden a szeretettel és a szeretetben nyer értelmet.
Szeretet nélkül semmilyen cselekedetünknek nincs hatása és nincs értelme sem.
A tízparancsolatot szemlélve is rájövünk, hogy minden az Isten szeretetével kezdődik.
Csodálkozol, hogy csődöt mondasz az emberi kapcsolataidat illetően?
Csodálkozol, hogy háborúságban vagy azokkal az emberekkel is, akik elvileg a legközelebb kellene álljanak hozzád?
" Szeresd az Urat teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből." Ez az első és nagy parancsolat, a második pedig hasonló ehhez: " Szeresd felebarátodat, mint önmagadat."
Érted már miért nem működik a házasságod? Érted már miért nem tudsz hosszú távú kapcsolatokat építeni? Érted már, hogy miért nem tudod megtűrni magad körül még a lelki testvéreidet sem?
Krisztus új parancsolatot adott az övéinek, hogy egymást szeressék, ahogyan Krisztus szerette őket.
Ez csak a Szentlélek által lehetséges. A Szentlélek által lehet részünk őszinte bűnbánatban, a Szentlélek által érthetjük meg, hogy nem Isten, hanem mi vagyunk az okai annak, hogy az Istennel való kapcsolatunk megszakadt és az emberi kapcsolataink is romokban hevernek.
Ha Istenhez térünk, akkor a Szentlélek által egy új természet részesei leszünk, amely merőben különbözik a régitől. A legfontosabb különbség az, hogy amíg a régi, ádámi természet képtelen volt szeretni őszintén Istent, a krisztusi természet által az Isten szeretete határozza meg a földi életünket.
Isten csak az Őt szeretőknek készített országot. Ha úgy gondolod lehetetlen őszintén szeretned Istent, kérd az Ő segítségét. Ami emberek számára lehetetlennek tűnik, Istennek lehetséges.


IMA: Istenünk, szeretnénk növekedni elsősorban az irántad való szeretetben. Tudjuk, hogy amennyiben Téged szeretünk, minden a helyére kerül életünkben. Szükségünk van Rád. Csak Te lehetsz a várunk, kősziklánk, megmentőnk, pajzsunk, szabadítónk, mindenünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...