2020. július 28., kedd

Lelki életmódváltás!

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!
Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 8. vers




Kisgyerekkorunkban a szüleink döntötték el, hogy mit ehetünk, és mit nem ehetünk. Amikor felnőtté váltunk, a saját magunk döntésétől függ, hogy mivel tápláljuk magunkat. Ha megházasodunk és van egy házastársunk, aki finomakat tud főzni, sütni, az is befolyással van a táplálkozási szokásainkra. Manapság igyekszem több figyelmet szentelni a cukor, só, zsír és rost bevitelemre. Az egészségünk megőrzéséhez fontos, hogy ne gyors ételeket fogyasszunk életvitelszerűen, amelyek nem táplálnak, csak hizlalnak. Fontos tehát, hogy bölcsen válasszuk, meg mivel tápláljuk magunkat. Ez igaz a lelki életünket illetően is. A mondás, miszerint az, vagy amit megeszel, nemcsak a fizikai testünk táplálására igaz, hanem a mindennapi életünkre is. Ha jelentéktelen dolgokkal tömjük az agyunkat, értelmetlen életünk lesz. A zsoltáríró is tudta ezt, ezért írta le, hogy aki Isten Szavával táplálja az elméjét, olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét. Odafigyelsz arra, hogy mivel táplálod a lelked, elméd napi szinten? Bulvár irodalmat olvasol, esetleg félelemkeltő pletykákra fókuszálsz, a zenében is azt preferálod inkább, amelyik felzaklatja a lelked, vagy esetleg a közösségi médiát is arra használod, hogy pletykálj, irigykedj, olyan képet mutass magadról amilyen nem is vagy valójában? Vagy naponta tudatosan azzal az élő vízzel táplálod a lelked, amit csak Krisztus tud biztosítani a számodra? ( János 4:13-14, 7:38)

IMA: Köszönjük Jézus, hogy az élő vizet ingyen adod mindannyiunknak. Segíts, hogy a Te szavaddal tápláljuk lelkünket naponként, hogy jó gyümölcsöket teremhessünk Neked. A Te nevedben kérünk, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....