2020. július 29., szerda

Harmónikus emberi kapcsolatok...

Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. 
Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 21. vers 






Ahogy növekszünk, érettebbé válunk, az emberi kapcsolataink is változnak és sok esetben bonyolultabbakká válnak. Gyerekkorunkban a szüleinkkel, testvéreinkkel, esetleg unokatestvéreinkkel és más közeli családtagokkal van kapcsolatunk. Később már barátokkal, iskolatársakkal, szomszédokkal, munkatársakkal, házastárssal, mennyekkel, vőkkel, és egyre többféle emberi kapcsolat kerül a „képbe”. Ilyenkor időre van szükségünk, hogy az új szerepekhez igazodni tudjunk. Nem mindig könnyű kijönni egy új főnökkel, aki csak egy eszköznek tekint, akit ha sokat „sajtol”, akkor még több lesz a profit a cégnél. Még a szerelemmel teljes első években sem mindig könnyű az összecsiszolódás férj és feleség között. Pál azt mondja: „Az a lelkület legyen bennetek az egymáshoz való viszonyulásotokat illetően, ami volt a Krisztusban is.” Krisztus feladta a mennyei nagyságát, dicsőségét, hogy hozzánk hasonlóvá lehessen. Ezáltal olyan Megváltónkká lett, Aki mindenben hozzánk hasonlóvá vált, kísértést szenvedett, de sosem vétkezett. Pontosan ezért tud megindulni a mi erőtlenségeinken. ( Zsidók 4:15) Mivel Isten nagyon jól tudja, hogy az emberi kapcsolatainkat illetően miket élünk meg, bizalommal közeledhetünk az Úrhoz, hogy kegyelmet és irgalmat találjunk, amikor segítségre van szükségünk. ( Zsidók 4:16) Ahhoz, hogy a kapcsolataink működjenek, Krisztus példáját kell követnünk, hogy bele tudjuk képzelni magunkat részvéttel egymás helyzetébe. Készek vagyunk megalázni magunkat és engedelmeskedni egymásnak Krisztus félelmében?


IMA: Atyám, segíts minket, hogy Krisztus példáját követve harmonikus kapcsolatokat építsünk ki. Légy a mi közvetítőnk, közbenjárónk, és adj nekünk nagyobb türelmet, amikor a kapcsolataink feszültté és nehézkessé válnak. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...