2020. július 30., csütörtök

Istennel megélt időskor

Mindenben azon az úton járjatok, amelyet megparancsolt Istenetek, az ÚR, hogy élhessetek, és jó dolgotok legyen, és hosszú ideig lakhassatok azon a földön, amelyet birtokba vesztek!

Mózes 5. könyve 5. fejezet 33. vers 



Érett, szép korú, idősödő, teljesen mindegy milyen szót használunk, a lényeg, hogy mindannyian idősödünk. A szakemberek pontosan megállapították, hogy egy ember teste meddig fejlődik, növekszik, és milyen kortól kezd idősödni. A pesszimisták szerint már akkor haldoklani kezdünk miután megszülettünk, hiszen minden egyes nappal közelebb kerülünk a fizikai halálunkhoz. Sok tényező nehezítheti meg az idősödés, időskor időszakát: egészségünk megromlása, közeli szeretteink, barátaink elvesztése, a társadalmi kapcsolataink beszűkülése, anyagi nehézségek stb. Ezeket nehéz elfogadni, de Pál apostol felhívja a figyelmünket arra, hogy ez egy időleges állapot. Szépen, hálásan élhetjük meg ezt a korszakát is életünknek, ha tudatosítjuk magunkban, Isten nap, mint nap megújítja, építi, erősíti a lelkünket. A Biblia szerint, a hosszú élet jutalom Istentől. ( Példabeszédek könyve 16. fejezet 31. versben olvassuk: „Ékes korona az ősz haj, az igazság útján található”. Azért imádkozom, hogy az idősebb olvasók is tudjanak egy olyan életet élni, amely Istennek tetsző és telve van Isten áldásaival. Azért is imádkozom, hogy mi, fiatalabb generációk, tudjuk megadni a megfelelő tiszteletet az idősebbeknek, akarjunk tanulni értékes élettapasztalatukból és dicsőítsük Istent a bizonyságtételükért, életpéldájukért. ( Máté 5:16)

IMA: Istenünk, segíts minket a Te kegyelmedben megidősödni és segíteni a fiatalabbakat arra, hogy tiszteljék az idősebbeket. A Te nevedben, Ámen.

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...