2020. július 31., péntek

A változhatatlan Isten!

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Jeremiás siralmai 3. fejezet 22-23. fejezet



Az életünkben folyamatosan a változások. Életünk során sosem lehetünk „túlzottan felkészülve” a változásokra. A változások minden formában és körülményben jelentkezhetnek.
Tapasztalatom szerint a változásokhoz leginkább úgy alkalmazkodhatunk, ha életünk Isten változhatatlan szeretetére van építve. Ez egy igazán pozitív hozzáálláshoz fog vezetni. „ Az Isten irgalma nem fogyott el, nagy az Ő hűsége.”
Amikor Krisztus a hegyen ragyogóan fehér dicsőségbe öltözött, a tanítványok annyira jól érezték magukat, hogy szerették volna megállítani az időt.
Csodálatos volt nekik a Krisztussal való közösségben lenni, a szentekkel való közösségben lenni, távol a munkahelyi nehézségektől, betegségektől, konfliktustól, aggodalomtól és a világi élet nehézségeitől.
Ki nem értett volna egyet ezzel a vágyukkal? Krisztus viszont azt mondta nekik, hogy álljanak fel és ne féljenek.
Álljanak fel, mert a való világban, a külső és belső változásokkal szemben is talpon maradhatunk. A változhatatlan tény pedig az, hogy Isten gyermekeit semmi sem választhatja el Isten szeretetétől, amely Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van. ( Római levél 8. fejezet 39. vers)


IMA: Hűséges Isten, a Te bűnbocsátó hatalmad által, a rendíthetetlen békességed által és a Te csodálatos jelenléted és vezetésed által, adj nekünk erőt a mai napunkra és reménységet a holnapi napra. Krisztus nevében, Ámen.


s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...