2020. augusztus 1., szombat

A Teremtő Isten!

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
Mózes első könyve 1. fejezet 1. vers




A fenti igevers, voltaképp a Biblia első mondata. Isten először is azt mondja el nekünk önmagáról, hogy Ő a világmindenség teremtője.
Istennek ezt a kijelentését ma sokan támadják, emberek egy csoportja azt gondolja, hogy a Föld és az univerzum fatális véletlenek folytán jött létre és nincs mögötte senki. Ez az elmélet egyáltalán nem logikus.
Hogyan jöhet létre valami a semmiből, teljesen véletlenül? Gondoljunk csak arra, hogy milyen összetett rendszerek alkotják a világmindenséget, kezdve az emberi test összetettségéről, az emberi test sejtjeinek összetettségéig.
Az univerzumot Isten teremtette, az embert az Isten teremtette és ennek meghatározott célja van.
Isten teljhatalmának megkérdőjelezése viszont nem új keletű dolog. A zsoltáríró így beszél erről:
„Miért zúdultak fel a pogányok, és a nemzetek miért terveznek hiábavalóságot?
Felkeltek a föld királyai, és a fejedelmek megegyeztek az Úr ellen és az ő Felkentje ellen.”
Megrendül az Isten az emberek támadásai miatt? Nem! „A mennyben lakozó kineveti, az ÚR kigúnyolja őket. Majd így szól hozzájuk haragjában, izzó haragjában így rémíti meg őket:” 2. Zsoltár 4-5. vers
A Mennyországnak van válasza arra, amit mi hiszünk. Isten a következőt tanácsolja nekünk: Félelemmel szolgáljátok az Urat, reszketve vigadjatok! 2. Zsoltár 11. vers Kész vagy-e ma a teremtő Istent szolgálni?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy megteremtettél minket. Annak ellenére, hogy sok mindent nem értünk, sokféle kérdés merül fel bennünk, segíts, hogy Benned tudjunk bízni, hogy a Te szavad legyen ösvényünk világossága. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...