2020. augusztus 19., szerda

A kereszt üzenete-a szeretet üzenete!

És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonzok. 
 János evangéliuma 12. fejezet 32. vers



Jó néhány évvel ezelőtt, a kínai hatóságok arra kérték a kínai gyülekezeteket, hogy távolítsák el a kereszteket a gyülekezeti épületeik falairól. Mivel voltak keresztények, akik ezt nem akarták megtenni, sajnálatos módon gyönyörű gyülekezeti épületeket buldózerrel tettek földdel egyenlővé a kínai hatóságok. A hatóságok több száz keresztet erőszakkal távolítottak el a gyülekezeti épületek falairól. Ami érdekes volt, hogy ezek nélkül a keresztek nélkül, a gyülekezeti épületek többé nem is néztek ki imaházaknak, templomoknak.
A helyi keresztények amellett, hogy ezt szomorú dolognak tartották, úgy nyilatkoztak, hogy ez egy ébredésre való felhívás is volt.
Rájöttek, hogy az utóbbi években rengeteg pénzt áldoztak a gyönyörű épületeik felépítésének érdekében, de elhanyagolták a szolgálatot a kívülállók felé, ezzel figyelmen kívül hagyva azok szükségeit, akik a helyi településük nagyobb közösségét alkották.
Rájöttek, hogy nem a gyülekezeti épület a legfontosabb helyszíne az elveszettek iránti szolgálatukban. Krisztus mondja, hogy fel kell vennünk a személyes keresztünket, hordanunk kell azt minden egyes napon, hogy az emberek felismerjék, mi a Szentlélek templomai vagyunk, ezáltal pedig megismerjék Krisztust rajtunk keresztül.
Ez tehát nem arról szól, hogy a nyakláncunkon hordjunk egy keresztet vagy a templomunkat dekoráljuk ki bőségesen kereszttel. Nem is azt jelenti, hogy vessünk keresztet. Mindenek előtt azt jelenti, hogy a kereszt üzenetét hirdetjük mindennapi életvitelünk által.
Jézus Krisztus mondja nekünk, keresztényeknek: „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fénylék mindazoknak, a kik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. Máté evangéliuma 5. fejezet 14-16. vers


IMA: Istenünk segíts nekünk, hogy a Te szereteted világosságát terjesszük életünk minden napján. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...