2020. augusztus 16., vasárnap

Szeresd az elveszettet!

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet."
Lukács evangéliuma 19. fejezet 10. vers



Jézus Krisztus különösen odafigyelt azokra az emberekre, akik a többség szemében lenézett emberek voltak. Jézus Krisztus észrevette az alacsony növésű, megvetett vámszedőt, aki a fügefa lombja mögül figyelte Őt.
Egy másik alkalommal, a vak Bartimeus kiáltozott Krisztus után, a tanítványok pedig meg is feddték a kiáltozása miatt, Krisztus azonban magához hívta ezt a vak embert és megnyitotta a szemeit. (Márk evangéliuma 10. fejezet 46-tól 52. versig).
Másik alkalommal egy vérfolyásos asszonyt gyógyított meg Krisztus, akinek nem is lett volna szabad a tömegben lennie a vérfolyása miatt, de Krisztus gondoskodott róla, hogy az asszony hite nyilvános elismerést kapjon. (Máté 9:20-22)
A Krisztusi szeretet arra kell indítson minket, hogy túllépjünk a felületességen, és meg megszólítsunk olyan embereket is, akiket senki más nem akar megszólítani, hogy Krisztus szeretetét megismerve, elfogadva, Ők is lelki otthonra találhassanak akár a mi gyülekezetünkben is.
Jézus Krisztus minden egyes embert szeret és minden egyes emberért meghalt. Tőlünk pedig a következőt kéri ma: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22:39)


IMA: Istenünk, taníts minket minden egyes embert úgy látni, ahogyan Te látod őket. Olyanoknak, akik szintén a Te teremtményeid, akiket szintén meg akarsz váltani, szabadítani, és át akarsz formálni a Te kegyelmed ereje és az örök élet reménysége által. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...