2020. augusztus 15., szombat

Döntened kell!

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek a földjén laktok. De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!
Józsué könyve 24. fejezet 15. vers



Istenben hívő, bízó emberekként, Isten akaratát kell keresnünk életünk minden területén, ez viszont nem azt jelenti, hogy mindig ezt is tesszük.
Manapság, amikor töménytelen hangot, tanácsot hallunk, látunk az Interneten, az életünk minden apró dolgával kapcsolatosan, nagyon könnyű Isten hangjára, tanácsára úgy tekintenünk, mint egy tanácsadóra, tanácsra a sok közül.
Sokkal könnyebbnek tűnik Isten áldását kérni azon döntéseinkre, amelyeket már meghoztunk, mint keresni mindenek előtt Istent és Isten tanácsát, hogy Neki tetsző döntéseket hozhassunk, amelyeket meg is fog áldani.
Amikor Izrael népe Jeremiáshoz jött, mert tudni akarták, hogy mit tanácsol Isten nekik, a következőket mondták: „Akár jó, akár rossz, hallgatni fogunk Istenünknek, az Úrnak a szavára, akihez küldünk téged. Bizony, hallgatunk Istenünknek, az Úrnak a szavára, hogy jó dolgunk legyen!”
Amikor viszont Jeremiás tolmácsolta a népnek, hogy mit akar az Úr, hogy cselekedjenek, a nép visszautasította azt.
A nép voltaképp eldöntötte, hogy mit akarnak tenni még mielőtt megkérdezték Isten akaratát. A nép azt szerette volna, hogy Isten álljon az ő oldalukra és támogassa őket az elgondolásukban, és nem arra vágytak, hogy Isten akarata valósuljon meg életükben.
Jobban bíztak Egyiptomban az országuk védelmét illetően, mint a Mindenható Isten oltalmában.
Mennyire különbözik ettől a gondolkodásmódtól Józsué gondolkodásmódja, aki döntött, hogy ő és családja csak az Urat fogják szolgálni.
Te ki mellett döntesz ma? Kiben akarsz bízni, kit akarsz szolgálni földi életed hátralevő napjaiban?


IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy feltétel nélkül bízzunk Benned, hogy keressük a Te jó, kedves és tökéletes akaratodat és törekedjünk is annak cselekvésére.(Róma 12:2) Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...