2020. szeptember 17., csütörtök

Ráháb hite

…és ezt mondta nekik: Tudom, hogy az ÚR nektek fogja adni ezt a földet, hiszen rettegés fogott el bennünket, és remeg tőletek mindenki, aki ezen a földön lakik. Józsué könyve 2. fejezet 9. vers



Izrael népe közel állt ahhoz, hogy elfoglalja a nekik ígért Kánaán földjét, ezért Józsué elküldött Jerikó városába 12 kémet.
Ezek a kémek egy csodálatos pálmafákkal, oázisokkal szegélyezett várost találtak Jerikóban. 36 414 négyzetméter volt a város és körülbelül 1200 lakosa lehetett abban az időben.
A várost védő várfalak 13 méter magasak voltak. A városban király uralkodott és jól felfegyverzett, félelmetes hadsereggel rendelkeztek.
Ebben a városban találkoztak a kémek Ráhábbal, egy prostituálttal, aki hitt a kémek Istenének és befogadta a kémeket házába.
Amikor a király el akarta fogatni a kémeket, Ráháb megvédte őket azáltal, hogy elrejtette őket.
Később prófétikusan azt mondta Ráháb: „Tudom, hogy az ÚR nektek fogja adni ezt a földet…”
Emberileg ez a város elfoglalhatatlan volt. Valójában azonban ez a város a Mindenható Isten ítélete alatt állt, és nem sokkal Ráháb kijelentése utána a város falai már romokban hevertek.
Isten megnyitotta Ráháb szívét, hogy lássa a láthatatlant, vagyis Istenbe vesse hitét.
Van-e nekünk is ilyen hitünk? Nyitottak vagyunk-e arra, amit Isten akar mondani nekünk az Ő Szentlelke és szava által? Készek vagyunk-e engedelmeskedni Istennek?

IMA: Istenünk, imádkozunk, hogy nyisd meg a mi szíveink szemeit, hogy lássunk Téged és a Te életünkre vonatkozó terved. Mi, akik a Te gyermekeid vagyunk, kérünk, hogy legyen meg a Te akaratod életünkben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...