2020. október 1., csütörtök

100 százalékos előrejelzés

„… akik ki vannak választva, az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre és a Jézus Krisztus vérével való meghintésre: Kegyelem és békesség adassék nektek bőségesen.” Péter első levele 1. fejezet 1-2. vers



A meteorológiával foglalkozó szakemberek igyekeznek előre jelezni azt, hogy néhány napon belül milyen időjárás várható. Ezt az előrejelzést a begyűjtött adataik alapján fogalmazzák, meg, és ahogyan az adataik változnak időközben, az előrejelzés is ennek fényében változik. Éppen ezért minden meteorológus elismeri, hogy nem lehet 100 százalékos pontosságú előrejelzést megfogalmazni. Isten viszont már fogantatásunk pillanatában rendelkezik minden adattal, amire szüksége van ahhoz, hogy előre jelezze mi fog történni velünk a földi életünk minden egyes pillanatában. „ Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.” ( 139. Zsoltár 16. vers) Ennek köszönhető, hogy Isten tudja kik azok, akik ki vannak választva, kik azok, akik meg fogják ragadni életük bizonyos pontján a Krisztus által felkínált ingyen kegyelmet, örök életet. Tudja kik azok, akik „peren kívül” megegyeznek az igaz Bíróval, elismerik bűnösségüket, és Jézus Krisztus áldozatára nézve kegyelemben részesülnek, ezt a kegyelmet pedig hit által megragadják. Az Isten tehát nem igazságtalan és nem is személyválogató. Nem vonta meg a választás lehetőségét tőled sem. Senkit sem teremtett egyenesen a kárhozatra és senkit sem teremtett úgy, hogy automatikusan ott legyen a Mennyben, ha akar, ha nem. Isten azt mondja neked: „Mert sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak.” ( Máté evangéliuma 22. fejezet 14. vers) Minden embert hív Isten arra, hogy béküljön ki Vele, minden embert hív Isten arra, hogy ragadja meg az ingyen kegyelmet, a Szentlélek ajándékát, harcolja meg a hit nemes harcát és nyerje el az örök életet.” Isten viszont mindentudásából fakadóan, tudja, hogy ki mit fog kezdeni ezzel a nagy lehetőséggel. Tudja, hogy vannak emberek, akik újat kezdenek bűnbánattal, Istennel, vannak emberek, akik megbánják bűneiket és elfordulnak azoktól, vannak emberek, akik a Szentlélek által újjászületnek, és Isten dicsőségére betöltik azt a küldetést, amit mennyei Atyjuk bízott rájuk, hogy a végén a dicsőségbe juthassanak.
Ne mondd tehát, hogy neked nincs választásod. Nem mondd, hogy neked nincs esélyed az üdvösségre, hiszen úgyis Isten fog dönteni. Isten ma eléd adja az örök halált és az örök életet. Válassz hát! Ha viszont elutasítod Isten kegyelmét, nem csodálkozz rajta, ha nem leszel az eleve kiválasztottak között. „akkor hogyan menekülünk meg mi, ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel, amelyet az ÚR hirdetett először.” ( Zsidókhoz írt levél 2. fejezet 3. vers)

IMA: Istenünk, olyan jó tudni, hogy a mi életünk a Te kezedben van. Kérünk téged, hogy kegyelmed által adj világosságot nekünk, hogy mindnyájan meg tudjuk ragadni a Te nagy kegyelmedet és legyünk azok között, akik ki vannak választva a Szentlélek megszentelő munkája által az engedelmességre, Krisztus vérével való meghintésre. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...