2020. október 7., szerda

A szív kincsei

A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót, és a gonosz ember a gonoszból hozza elő a gonoszt. Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj.
Lukács evangéliuma 6. fejezet 45. vers



Vannak tünetek, amik megnyilvánulnak életünkben a 21. században. Ezek a tünetek a következők: önimádat, pénzsóvárgás, fösvénység vagy ennek a másik véglete a felelőtlen vásárlási kényszer, büszkeség, káromkodás, szülők iránti tiszteletlenség, engedetlenség, hálátlanság, szexuális és más jellegű erkölcstelenség, szeretetlenség, kérlelhetetlenség, kegyetlenség, lázadás Isten ellen, vakmerőség, árulás, a múló élvezeteknek a szeretete, Isten szeretete helyett, képmutatás és ezekhez hasonló dolgok. ( 2 Timóteus 3:2-5-ig).
Ezek viszont csak a tünetek. Sokféle próbálkozás van az ember részéről, amellyel a tüneteket akarja csillapítani, de ezek jó része teljesen hatástalan, más esetben pedig csak rövid ideig segít. A gyógyuláshoz először is diagnózist kell felállítani a tünetek figyelembevételével, ezután beszélhetünk csak hatékony kezelésről.
Jézus Krisztus által, Isten már kimondta a diagnózist. Honnan származnak ezek a visszataszító tünetek? A gonosz ember szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszságait. Ebből fakad az, hogy lázad Isten és emberek ellen.
„Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások és az istenkáromlások. Ezek teszik tisztátalanná az embert. De az, hogy mosdatlan kézzel eszik, nem teszi tisztátalanná az embert." ( Máté evangéliuma 15. fejezet 19-20. vers)
Rossz az életünk motorja. Ha pedig rossz a motor, akkor lehet akármilyen szép az autó, vagy megjavítjuk a motort vagy kicseréljük. A mi szívünk viszont annyira korrupt lett, hogy nem lehetett már megjavítani.
Azért jött el Jézus Krisztus. Testet öltött, bűntelen életet élt és a végén feláldozta magát a kereszten. Isten Őt bűntette a mi romlottságunk miatt, Krisztus feltámadása által pedig a Szentlélek csodája, hogy Krisztus az Ő tiszta szívét, természetét helyezi a romlott szívünk helyére. Ő fizetett meg a mi romlottságunkért, és ha teljes szívedből elismered, hogy a te szíved is romlott, ha teljes szívedből segítségül hívod Krisztust és elfogadod, hogy a te bűneidért is meghalt és hiszed, hogy neked is adja a Szentlélek által szívének szentségét, tisztaságát, örök életed van. Ez az Isten kegyelme. A kegyelem által és az új szív által pedig a tünetek is megszűnnek. Máshogy cselekszel, máshogy gondolkozol, és máshogy beszélsz.
Nem tudsz magadtól megváltozni, de a jó hír, hogy van Orvos, Aki képes meggyógyítani Téged is. Ne félj, csak higgy!


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus miatt megszabadulhatunk romlott szívünk indulatainak rabságából és új szívünk, új célunk, új életünk lehet. Teljes szívből Krisztusba szeretnénk vetni bizalmunkat. Erre segíts minket, Krisztus nevében, Ámen.

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...