2020. október 11., vasárnap

Jól ismered Istent?

Ezután tűz jött ki az Úrtól, és megemésztette azt a kétszázötven férfit, akik füstölőszerrel közeledtek hozzá. Mózes negyedik könyve 16. fejezet 35. vers



Nagyon, nagyon veszélyes dolog játszadozni Istennel. Ő szent, igazságos, a kegyelem Istene ugyanakkor az ítélet Istene is. Nincs veszélyesebb játék a világmindenségben, az Istennel való játszadozásnál. Kórah, összefogott még két emberrel: Dátánnal és Abirámmal, és a következőt mondták Mózesnek és Áronnak, akiket Isten jelölt ki tisztükre: „Elegünk van belőletek! Miért emelitek magatokat az ÚR gyülekezete fölé? Hiszen az egész közösség a maga egészében szent, és közöttük van az ÚR!”” (4 Mózes 16:3)
Ó de sok a „főkolompos” ma is, amikor a rosszban kell összefogni. Ó de sok áldott gyülekezet szakadt szét azért, mert fellázadtak Kórah lelkületű emberek és magukat szentebbnek akarták beállítani, majd el is hitettek ideig-óráig talán 100 talán 200, talán 250 embert vagy többet. Nem egy ilyen szakadásról tudok, és azt is látom, hogy nem lett áldás, növekedés, felvirágzás az emberi kezdeményezésből. Szakadást újabb szakadás követett, lázadást újabb lázadás, míg az egész csoport elszéledt. Ez a három „jómadár” 250 embert vont be ördögi lázadásába. Mózes nem védte magát, nem fenyegetőzött, hanem rábízta Istenre. „ Majd reggel tudtul adja az ÚR, hogy ki az övé, ki a szent, és ki közeledhet hozzá. Az közeledhet hozzá, akit kiválasztott.” ( 4 Mózes 16:5)
Mózes nem azért bajlódott a néppel, mert hatalomra vágyott vagy rivaldafényre. Azért állt a helyén, azért lett a nép vezetője, mert Isten választotta ki. Ha támadnak is minket, maradjunk ott ahova Isten helyezett minket. Nem tehetünk mást, nem lehetünk jobb helyen. Talán lehetne sokkal könnyebb helyünk, sokkal jövedelmezőbb helyünk, feladatunk, de jobb helyen nem lehetnénk annál, ahol Isten szeretne látni minket. Nem kell védekeznünk, viaskodnunk az ellenségeinkkel szemben, mert Isten a maga idejében bizonyít. Hallottam egy erdélyi lelkipásztorról, akire a gyülekezetének a vezetői közül 5 személy kezet emelt. 2 éven belül mindegyik meghalt valamilyen oknál fogva. Istennel nem lehet játszani a végtelenségig. Van egy határ, amit ha átlépünk, jön az ítélet. Itt ez történt. Megnyílt a föld és elnyelte a három férfit, a 250 férfit pedig Isten ítéletének a tüze emésztette meg.
Te mit teszel Krisztussal, Isten választottjával, szentjével? Megragadod Őt? Elismered Őt, mint életed Urát és Megváltóját, hogy megszabadulhass az Isten haragjának ítéletétől, vagy lázadsz ellene és erre bíztatod a környezetedet is életviteled által? Békülj meg az Istennel, amíg nem késő!


IMA: Istenünk szent vagy, igaz, igazságos, hűséges, kegyelmes és ítélő. Segíts minket komolyan venni a Te szavadat, megbecsülni a Te áldásaidat, megragadni Krisztus áldozatát, hogy az örök élet részesei legyünk. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...