2020. november 24., kedd

A harmadik lehetőség

Mózes kinyújtotta kezét a tenger felé, az ÚR pedig egész éjjel visszafelé hajtotta a tengert erős keleti széllel, és szárazzá tette a tengert, úgyhogy a víz kettévált. Izráel fiai szárazon mentek be a tenger közepébe, és a víz jobbról-balról falként állt. Az egyiptomiak üldözőbe vették őket, és bement utánuk a tenger közepébe a fáraó összes lova, harci kocsija és lovasa is. Az ÚR pedig ezt mondta Mózesnek: Nyújtsd ki kezedet a tenger felé, és a víz visszatér az egyiptomiakra, a harci kocsikra és lovasokra. Mózes kinyújtotta a kezét a tenger felé, és a tenger visszatért reggelre a medrébe egyenest a menekülő egyiptomiakra. Így hajtotta bele az ÚR az egyiptomiakat a tenger közepébe. Mózes második könyve 14. fejezet 21-23, 26-27



Izrael népéhez hasonlóan, a jelenlegi helyzetben mi is félelemmel nézhetünk szembe. Nem egy fáraó hadserege, hanem az új vírus és a miatta kialakult helyzet miatt. A híradót, a statisztikákat, a környezetünket nézve, egyre inkább látjuk, hogy ez a világjárvány milyen gyorsan söpör végig az országunkon, a világon. Ez lelkileg és testileg is megterhelő lehet számunkra. Vajon Isten meg fog menteni minket a betegségtől vagy minket is érinteni fog? Erre a kérdésre nem tudhatom a választ, de azt tudom, hogy Isten szabadítást adhat nekünk is ilyen vagy olyan módon.
A Szentírásban számtalanszor olvasható, hogy Isten az övéit reménytelen helyzetekből mentette ki. Izrael népe közül is egyesek csak két lehetőséget láttak: vagy a fáraó hadserege fog elpusztítani minket, vagy a Vörös tengerbe veszünk.
Hit kellett ahhoz, hogy lássák a harmadik lehetőséget és megtörténjen az Istentől jövő csoda. A Vörös tenger kettévált. Ki gondolt volna arra, hogy ez megtörténhet?
Amikor Krisztus keresztre feszíttetett, két lehetőséget láttak a követői: bebalzsamozzák Krisztus testét és kockáztatják azt, hogy őket is elfogják, vagy bezárkóznak valahova és reménykednek abban, hogy megmenekülnek a rómaiaktól.
Isten viszont adott egy harmadik lehetőséget, Jézus Krisztus dicsőségesen feltámadt és a Szentlélek eljött a tanítványokat felruházta erővel, vígasszal és minden szükségessel.
Isten maga a harmadik lehetőség. Az Ő szent természete a mi koldus lelkünket újra és újra képes meglepni. Legyünk hát nyitottak, hogy Isten olyan módon adjon győzelmet személyes életünkben a félelem felett, amilyen módon nem is képzeltük volna.


IMA: Nagy Istenem, tölts be engem teljesen a Te Szentlelkeddel. Segíts, hogy a Te Szent tervedre bízzuk magunkat. Te le tudod győzni a félelmeinket ma is. Segíts nekem, hogy eszközöd legyek ebben azok körében, akiket rám bíztál. Jézus Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...