2020. november 26., csütörtök

Nyugalom Krisztusnál...

( Krisztus mondja:) Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és meg vagytok terhelve! Én nyugalmat adok nektek.
Azt az igát vegyétek fel, amit én adok rátok. Tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok a lelketeknek.
Mert az én igám könnyű, és az a teher, amit én teszek rátok, boldogító.”
Máté evangéliuma 11. rész 28-30 vers (EFO)



Krisztus szavai aktuálisabbak 2020 Novemberében, mint valaha. A világjárvány sok olyan terhet hozott magával amire nem számítottunk és amikkel szembe kellett néznünk. Remélhetőleg ez az időszak sok tanulságot is hoz magával mindannyiunk számára.Például  Nem jó dolog feláldozni az egészségünket a sikerért. Még akkor sem, ha a mai világban minden ember máshogyan értelmezi a siker fogalmát.
Talán a bankszámládhoz hozzá adsz még pár milliót, de ha rámegy a lelki vagy testi egészséged, esetleg mindkettő, az nem siker.
Ha a lelkedben megfáradsz, nyugtalanná válsz és aggódóvá, nem éri meg.
Jézus Krisztus azt kérdezte:
" Fáradt vagy, kimerültél?"
A válasz pedig valószínű abban az időben is egy határozott "igen" volt sok ember részéről.
Abban az időben azon fáradoztak a zsidók, hogy betöltsék a törvényt, és nyugalmat találhassanak.
Mivel azonban nem voltak megbékülve az Istennel, nyugalmuk sem volt.
Így van ez ma is. Amikor az Istennel való kapcsolatod megszakad, akkor voltaképp megszakad a lelked egészséges bioritmusa, és oda a nyugalmad.
Isten egyedül tud napjainkban is igazi nyugalmat, megbékélést adni a lelkünknek.
Krisztus ma is azt mondja neked:
" Belefáradtál? Kiégett a lelked a alázatoskodás miatt? Gyere hozzám!
Kövess engem és én igazi nyugalmat adok neked. Járj velem, dolgozz velem és figyeld, hogy én miként teszem a dolgokat."
Az "iga" kifejezést a rabbik használták a tanításaikban, és a törvény "igáját" értették ez alatt.
Több évezreden keresztül viselték a zsidók a törvény igáját, ami sokuk számára nagyon nehéz volt, félelmekkel és aggodalmakkal járt együtt.
Krisztus viszont egy teljesen más "igáról" beszélt. Az Ő igája könnyű volt és boldogító.
Krisztus tehát arra hívta, hívja az embereket, hogy járjanak, éljenek vele.
Az igában általában 2 állatot fogtak be. Ezt abban az időben azért tették a földművesek, hogy ne kelljen két egészséges, erős állatot vásároljanak.
Az igának köszönhetően ugyanis, egy tapasztalt, erős állatra volt szükségük, és mellé foghattak egy gyengébbet, tapasztalatlanabbat. Ezzel pedig rengeteg pénzt spóroltak a szántásnál, földművelésnél.
Az erősebb, tapasztaltabb állat, egy olyan iramot diktált a gyengébbnek, hogy a gyengébb is tökéletes hatékonysággal, tudjon haladni és a munka el legyen végezve.
Érted már? Ha Krisztus mellett döntesz, Benne nyugalmat találsz. De csak addig, ameddig engeded, hogy Ő diktálja az életed iramát, irányát, célját.


IMA: Krisztusunk, köszönjük, hogy a golgotai kereszten te végezted el a munka nehezét. Azt amit mi nem tudtunk volna elvégezni. Megbékéltetted az Atyát velünk, hogy mi nyugalmat találhassunk Benned. Segíts mindannyiunknak Melletted döntenünk, Veled járnunk és élnünk, hogy nyugalmat találjunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...