2020. december 6., vasárnap

Istennek tetsző élet békessége

A jel pedig, amelyről felismeritek, ez lesz: egy kisgyermeket találtok majd, aki egy jászolban fekszik bepólyálva.”
Hirtelen hatalmas angyali sereg jelent meg az angyal mellett, akik így dicsőítették Istent:
„Dicsőség a mennyben az Istennek, és a földön legyen békesség azoknak, akik úgy élnek, ahogy Istennek tetszik!”
Lukács evangéliuma 2. rész 12-14. versig (EFO)



Kiknek akar Isten békességet adni? Azoknak, akiken Isten jó tetszése megnyugszik.
Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Tehát a Karácsony békessége nem mindenki békessége.
Az ítélet pedig ez: (mondta Krisztus) a világosság eljött az emberek közé, de azok jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert gonosz dolgokat tettek. János 3:19
Vagy ahogy Simeon mondta, amikor meglátta a gyermeket:
Ezután Simeon megáldotta őket. Így szólt Jézus anyjához, Máriához: „Ezt a gyermeket Isten arra rendelte, hogy Izrael fiai közül sokan elbukjanak vagy felemelkedjenek általa. Arra van rendelve, hogy jel legyen, amit az emberek nem fogadnak el.
" Mindez azért lesz így, hogy sok szív gondolata ismertté legyen. És azok a dolgok, amelyek történni fognak, fájdalmasak lesznek számodra — mintha egy kard szúrná át a szívedet.” Anna meglátja Jézust." Lukács 2:34-35
Ó hányan várnak a Karácsonyra úgy, mintha csak egy lenne a borzasztó ünnepek közül, amikor aggódva rohangálunk össze-vissza, és nem látnak semmi többet benne.
Akiket Isten minden értelmet meghaladó békessége vezet, azok imádságban tárják Isten elé minden kérésüket, nehézségüket, hálát adva az Istennek.
A kulcs, amely kinyitja Isten békességének kincsesládáját, az Isten ígéreteiben való hit és bizalom.
Ahogyan Pál írja:
"Isten, aki minden reménység forrása, egészen csordultig töltsön be titeket örömmel és békességgel — a benne való hitetek által. S így a Szent Szellem ereje által a reménységetek is túláradóan bőséges legyen!"
(Róma 15:13)
Amikor bízunk Isten ígéreteiben és békességünk, örömünk, szeretetünk van, akkor Isten megdicsőül életünkben.
Így mondhatjuk azt, hogy dicsőség a magasságos Mennyekben az Istennek és a földön békesség, azoknak akik hisznek Isten ígéreteiben.


IMA: Istenünk a Te jelenlétedre, szeretetedre, békességedre, jó tetszésedre van szükségünk életünk minden napján. Segíts bízni a Te ígéreteidben szüntelen, hogy megdicsőülhess életünkben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...