2020. december 5., szombat

Isten a szeretet

…hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Efézusiakhoz írt levél 3. fejezet 17-19. versek 



Az igazi szeretet testet öltésére emlékezünk Karácsonykor. Az isteni szeretet az elménk számára felfoghatatlan, határtalan, kimondhatatlan, de azt mégis tudjuk, hogy egyre többre van szükségünk ebből a szeretetből.  Időzz ma velem egy ideig ezeken a szavakon, hogy Isten szeretete eddig ismeretlen módokon is utat törjön életedbe.
Merülj el Isten végtelen gazdagságában-túl tökéletes ahhoz, hogy teljesen meg tudjuk ragadni, de Isten Szentlelke mégis képes helyreállítani Isten szeretete által lelkünk legmélyebb zugait is.
Ezért fontos, hogy még mélyebben meggyökerezz Isten szeretetében, abban a szeretetben, amelyik egész földi életed során hívogat, hogy fogadd el Isten kegyelmét és az örök élet ingyenes ajándékát.
Ez a földi élet viszont kevés arra nézve, hogy teljesen megértsük, hogy mennyire mérhetetlen, határtalan, mély, elsöprő, magas, felemelő, mérhetetlenül mély, a mi Urunk, Jézus Krisztus szeretete. Merülj el ebben a szeretetben, amely minden értelmet felülmúl, hogy csordultig megteljen életed Isten teljességével. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.


IMA: Istenem, teljesen ámulatba ejt a Te semmihez sem hasonlítható szereteted. Hangold fel szívemet szereteted által, hogy teljes szívből dicsőítselek. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...