2020. december 30., szerda

Krisztus siker iskolája

A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. Máté evangéliuma 25. fejezet 40. vers



Az év utolsó napjaiban nem rossz dolog visszanézni az elmúlt időre és számot vetni dolgainkról, de most arra hívlak téged, hogy nézz előre a 2021-es évbe. Ha Isten megadja neked, hogy belépj a 2021-es évbe, kérdezd meg magadtól: „Miben reménykedem leginkább az újévet illetően? Mi az, amire leginkább vágyom, amit leginkább szeretnék megvalósítani? Mihez fogok kezdeni az életemmel? Akarom-e, hogy Isten használja életem és eszközeként jó hatással legyek környezetemre? Sikeres lesz-e vajon a következő évem?”
Van, aki úgy kezdi a következő évet, hogy szeretné jó eredménnyel befejezni a tanulmányait, más szeretne előre lépni a munkáját illetően és az előléptetésért vagy egy jobb munkahelyért fog küzdeni. Van, aki mindennél jobban szeretne meggyógyulni testi vagy lelki betegségéből. Sokan reménykednek abban, hogy újat kezdhetnek 2021-ben. Mindannyian reménykedünk abban, hogy 2021 egy jó év lesz. Bármiben is reménykedünk, a kérdés az, hogy mit szeretnénk tenni azokért az emberekért, akik testvéreink a hitben, de lecsúsztak vagy tönkrementek. Szeretnénk-e Krisztus nyomdokaiban járni, aki felkereste a társadalom megvetettjeit, a segítségre, bátorításra szorulókat, hogy közösséget vállaljon velük és új kezdetet kínáljon nekik?
Komolyan vesszük Krisztus azon szavait, hogy amikor ilyen emberekkel teszünk jót, az olyan, mintha Vele tennénk jót, Vele vállalnánk közösséget?
Annyi formája van az efféle szolgálatnak. Némelyek ételt osztanak a rászorulóknak és közben megosztják velük az örömüzenetet Krisztusról, az élet kenyeréről. Más emberek a börtönmisszióban fognak helyt állni és hirdetni Krisztust. Lesznek, akik napi rendszerességgel fognak imádkozni a magányban és szükségben levőkért és fel fogják ajánlani saját forrásaikat, hogy segítsenek hasonló helyzetben levőkön.
Isten szemszögéből a sikernek semmi köze ahhoz, hogy mit tudsz elérni vagy megszerezni magadnak az életben. A siker az, amit Krisztus nevében teszel, Krisztus szeretetével másokért. Krisztus ezt tanítja.


IMA: Istenünk, töltsd meg szívünket szeretettel és együttérzéssel azok iránt, akikről a világ elfeledkezett. Nyisd meg a szemeinket, hogy meglássuk a környezetünkben levő emberek szükségeit 2021-ben is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...