2020. december 13., vasárnap

Krisztushoz járulj, hogy békére találj!

Azon a napon Isai gyökeréhez fognak járulni a nemzetek, mert zászlóként magaslik ki a népek közül, és székhelye dicsőséges lesz. Ézsaiás könyve 11. fejezet 10. vers



Mi a kedvenc helyed ahol úgy érzed, megpihenhetsz? Hova mész, amikor úgy érzed, hogy megújulásra, helyreállásra van szükséged? Ha tehetném, akkor egy erdő közepén levő hangulatos kis házikóba mennék vagy éppen egy csobogó kristálytiszta patak partjára. Van valami egészen megnyugtató a vízcsobogásban.
A lelkünknek viszont nem ezek a helyek adnak nyugalmat. Bejárhatod az egész világot, a szebbnél-szebb helyeket, a tested talán megpihen, de a lelked ugyanúgy pihenésre fog vágyni. Kertészkedhetünk, hogy kikapcsolódjunk egy kissé, de a szívünk és az elménk lehet megtört. Nem csoda hát, hogy napjainkban minden ember valami többre vágyik. Egy helyre ahol igazán megpihenhet, megnyugodhat lelkileg, ahol minden könnye felszáradhat, ahol teljessé válhatunk és ezáltal teljes életet élhetünk minden egyes napon.
Jézus Krisztus Dávid leszármazottjaként, Isai gyökereként öltött testet a sok ezer éves próféciákat beteljesítve, hogy felemelje a szükségben levőket, megelégítse az igazságra éhezőket és szomjazókat, de azért is testesült meg, hogy a világ számára is megváltást, teljességet hozzon.
Egy olyan új eget és új földet várunk, amelyben teljesség lakik, és tökéletes nyugalomra találhat minden egyes megváltott ember.
Bátorítson hát minket ma a következő igazság: Isten lejött közénk, egy napon pedig felviszi minden gyermekét magához.


IMA: Istenem, légy Te számomra a mai napon az, Akiben teljességgel megnyugodhatok életem viharai ellenére is. Szeretnék Hozzád menekülni, amikor békességre van szükségem, szeretném, ha Te lennél a kőszikla, amibe kapaszkodhatok, amikor a világ rosszindulatával szembesülök. Köszönöm, hogy megtestesültél értem. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...