2020. december 14., hétfő

Öröm koszorúzta várakozás

Amikor visszatérnek, akiket az ÚR kiváltott, ujjongva vonulnak a Sionra. Öröm koszorúzza fejüket örökre, boldog örömben lesz részük, a gyötrelmes sóhajtozás pedig elmúlik. Ézsaiás könyve 35. fejezet 10. vers



Az utóbbi időben gyakrabban éreztem magam erőtlennek. Amikor a testemre rátelepedett a vírus hatása, még néhány lépés is erőfeszítésnek tűnt és a mindennapi rutin is nagyon fárasztónak tűnt. Talán te is éltél meg hasonlót valamikor, ha nem testi értelemben, akkor lelki értelemben érezted már úgy, hogy némely dolgokkal nincs erőd szembenézni és emiatt mindenből eleged van.
Még a várakozásba is belefáradtál. A fenti igevers nemcsak a reménység éltető erejéről beszél, hanem az eljövendő csodálatos ígéretek is felmelegítik általa szíveinket.
Azok a mostoha körülmények, amikben most vagy, még áldássá válhatnak számodra azáltal, hogy megtapasztalod, Isten megerősíti gyenge karjaidat és remegő lábaidat szilárddá teszi.
Éppen ezért mondja neked ma Isten: „Ne félj, légy erős, Istened el fog jönni!” Ez érvényes úgy a jövőre nézve, mint ahogyan bekövetkezett a múltban is.
Isten testet öltve eljött az emberek közé. Igazsággal és együttérzéssel, megigazító és megszabadító hatalmával jött el. Gyógyítani és megmenteni jött, hogy életed sivár területeire újra örömöt adjon és elmúljon a gyötrelmes sóhajtozásod.
Isten az örömével szeretné megkoszorúzni fejedet, hogy megtapasztalhass egy cseppnyit az örökkévalóság tengernyi öröméből már földi életed során.
Hagyd abba hát a szomorkodást, sóhajtozást, hogy megérthesd mit is jelent a várakozás öröme.


IMA: Istenem, erősítsd meg ma a remegő kezeimet, a roggyanó térdeimet szilárdítsad meg. Szeretném, ha közel vonnál Magadhoz, hogy járhassak a megszentelődés útján. Szeretném, ha a szomorúságom és sóhajtozásom helyett belemerítenél engem a Te igazi örömödbe. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...