2020. december 8., kedd

Lelki sötétség-világosság

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog. Ézsaiás könyve 9. fejezet 2. vers


Kell most sötétségről beszélni, amikor településeink ünnepi fényözönben úsznak? Nyilvánvaló, hogy nem fizikai értelemben, de lelki értelemben sötétségben vagyunk Isten nélkül. Sötétség az, amikor egy önmagát kereszténynek tartó házaspár inkább elválik (mondván, hogy a gyermeknek nem tesz jót egy problémás családban élni, de jót tesz egy válás traumája), ahelyett, hogy segítséget kérne és megoldaná a problémáit. Emiatt a gyerekek nagy része nem lát megfelelő apai, szülői mintát, nincs megfelelő nemi identitása és a szülői példából megtanulja, hogy probléma esetén nem kell vállalni a felelősséget, hanem egyszerűen a könnyebb utat kell választani. Sötétség az, hogy Decemberben a legtöbb adomány az állatmenhelyekhez fut be, mert úgy gondoljuk a kutyákról, macskákról gondoskodni kell, de hagyjuk megfagyni az embert az utcán. Mielőtt örökre lecsukja a szemét, még arcába is vágja társadalmunk fölényesen, hogy csakis az ő hibája, hogy magatehetetlenné vált.
Sötétség az, hogy az abortuszt reklámozzuk ahelyett, hogy felhívnánk a figyelmet a felelősségteljes szexuális életre és a fogamzásgátlók megfelelő használatára. Sötétség az, hogy azt hisszük földi életünk egyetlen célja a gazdagság, az áldások, amik számít pedig azok a dolgok, amiket pénzen vásárolhatunk meg. Jézus Krisztus azért testesült meg, hogy megszabadítson minket ettől a sötétségtől. Ez a világosság jelentette ki nekünk mi a földi életünk célja, mit jelent boldognak lenni és mit jelent az igazi gazdagság, az igazi élet. Engedd ma, hogy Krisztus világossága, a Szentlélek által békességet és örömet hozzon életedbe.


IMA: Köszönjük Úr Jézus, hogy leszálltál a sötét világunkba és világosság lettél minden ember számára. Köszönjük szavaid, lényed világosságát, amelyek által beragyogod, támogatod, vezeted életünket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...