2020. december 9., szerda

Szikrából fényözön

Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Lukács evangéliuma 1. fejezet 35. vers 



Most, amikor mindenütt apró ünnepi égőket láthatunk, elgondolkodtató, hogy a sötétben mennyire erőteljesen tud világítani egy kis led égőcske.
Olyan egyszerű, alázatos volt Jézus Krisztus megtestesülésének története. Egy egyszerű, alázatos fiatal lányról szól, aki engedelmeskedni akart Istennek, ezért Isten kezében csodálatos eszközzé válhatott. Egy megterhelt világban élt, a társadalma római elnyomás alatt élt. Mária azt is sejthette, hogy a környezetében ítélkezni fognak felette, mert azt fogják gondolni, hogy házasságon kívül esett teherbe egy bűnös kapcsolatnak köszönhetően, emiatt pedig megvetett lesz. Mária mégis meghallotta Isten örökkévaló üzenetét és igent mondott Isten hívásának. Egy kis szikrából világot fénybe borító világosság lett ott Betlehemben. A krisztusi világosság sok-sok szikrája ma is ott van Isten gyermekeinek szívében és általuk szeretné Isten reménységgel, örömmel megtölteni életünket, ünnepeinket. Talán az elmúlt években te is cserélgetted a díszeket, fenyőfát, elutaztál, hogy havas vidéken ünnepelhess, de mégsem tudtad megragadni a Karácsony lényegét. Engedd be azt a fényt a szívedbe idén te is.


IMA: Világosság Istene, segíts nekem, hogy a tökéletes szeretetedet tükrözhessük minden irányba, hogy a Te végtelen hatalmad meggyökerezhessen életemben. Szeretném meghallani a Te örökkévaló üzenetedet akkor is, ha megterheltek a mindennapjaim, hogy elhívásod békességében élhessek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...