2021. január 6., szerda

A bűn elválaszt

Megvallottam neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vétettem. 32. Zsoltár 5. vers



Olyan sok ember felháborodik, mert úgy érzi, hogy Isten cserbenhagyta őt, holott a probléma ott van, hogy ezen emberek eldöntötték a folyamatos bűnben élést. Olyan dühösek tudnak lenni ezen emberek Istenre. Ez érthető is, hiszen a bűn gyökere voltaképp az Isten elleni lázadás.
Olyan sok ember szeretné, ha Istentől két kézzel kapná az áldásokat, miközben nem ismeri el, hogy a bűnt választotta, és nem hajlandó bűnbánattal megvallani bűneit Istennek.
A 32. Zsoltárban világossá válik számunkra, hogy a bűn egy falat képez közöttünk és Isten között. Elválaszt minket Istentől és elválaszt minket embertársainktól.
Ezzel sok ember választ is kap a: „ Hol van Isten?” Kérdésére. Ott van a bűneid falán túl, amit te magad építettél meg nem bánt, meg nem vallott, el nem hagyott bűneid, lázadásod által.
Dávid király tapasztalatból írta ezeket a fontos igazságokat. Miután titkos viszonyba keveredett Betsabéval, megpróbálta leplezni vétkeit úgy, hogy megölette Betsabé férjét.
A 2 Sámuel 11-ben olvashatunk erről a szomorú történetről. Dávid saját bőrén tanulta meg, hogy amikor rejtegetjük bűnünket, nem akarjuk megvallani azt, akkor saját magunk döntünk úgy, hogy távolodni fogunk Istentől.
Ha az elmúlt nap gondolataiban leírtakat megfogadtad, de még mindig úgy érzed, hogy Isten távol van tőled, gondold át van-e meg nem vallott, meg nem bánt bűn az életedben?
Valami, ami talán évekkel ezelőtt történt vagy esetleg olyasmi amiben mai napig benne vagy. Isten hív, hogy jöjj Hozzá, valld meg és tisztulj meg, hogy újra Atyád szerető karjaiban lehess.


IMA: Istenünk, tarts távol minket a bűntől és a bűnt is tartsd távol tőlünk. Segíts nekünk megvallani bűneinket és elfogadni hit által a Krisztusban felajánlott bűnbocsánatot. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...