2021. január 22., péntek

Amikor nehezedre esik imádkozni

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Római levél 8. fejezet 26. vers



„ Szüntelen imádkozzatok!” Ezt mondja nekünk Isten az 1 Thesszalonika 5:17-ben. A Jakab levele 5. fejezet 16. versben olvassuk, hogy nagy ereje és hatékonysága van az igaz ember buzgó könyörgésének. A keresztények többsége egyetért a fenti sorokkal, de mi van, amikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy nehezedre esik imádkozni?
Találkoztam olyan keresztényekkel, akik bizonyos élethelyzetben elmondták, hogy nem tudnak imádkozni. Néha elfogy az erő és annyira erőtlen lehetsz, hogy nem tudsz imádkozni. Az életben érhetnek minket olyan dolgok, hogy szinte szóhoz sem jutunk. Nem csoda hát, hogy imádkozás is nehezen megy. Ezekben a pillanatokban is, Isten gyermekei életében ott van Isten Szentlelke és segít az erőtlenségükön. A Szentlélek nagyon jól tudja, hogy mi zajlik Isten gyermekeinek életében.
„Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.” ( Zsidók 4:15)
A legsötétebb pillanatainkban ott van Isten és befedez minket védő, szerető karjaival.
A szomorú az, hogy egy képmutató keresztény ezt nem tapasztalhatja meg. Ő nem hajlandó bevallani, hogy vannak nehézségei, ő nem hajlandó elismerni, hogy vannak gyengeségei, a fontos a képmutató ember számára, hogy mások előtt jó fényben tűnjön fel, az nem számít, hogy a valóság egészen más az életében.
Ha találkozol ma egy olyan emberrel Isten gyermekei közül, akinek még az imádság is nehezére esik, tudd, hogy nagy szüksége van arra, hogy te imádkozz érte és megerősítsd a bizonyosságában, hogy Isten az Ő Szentlelke által vele van.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy életünk nehéz időszakaiban sem hagysz minket magunkra. A Te Szentlelked esedezik értünk és segít erőtlenségeinken. Köszönjük, hogy Szentlelked által ismered szívünket, elménket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...