2021. január 23., szombat

Te alkottál anyám méhében…

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. 139. Zsoltár 13. vers



Mióta világszerte legalizálták az abortuszt, sok-sok millió meg nem született csecsemőt gyilkoltak meg steril körülmények között. Nem is olyan rég az egész világot megrázta, hogy New Yorkban elfogadták a törvényjavaslatot, miszerint a magzatot akár a terhesség 9. hónapjában is abortálni lehet. Az törvény támogatói a következő érvet vetették fel: „ A magzatnak nincsenek alkotmányos jogai. Éppen ezért az élethez való jog sem illeti meg csak a születése után.” Voltak és vannak, akik az abortuszt csak biológiai szövet eltávolításnak látják, a Biblia viszont gyilkosságnak nevezi.
A fogantatás pillanatától a születés pillanatáig, Isten alkotó keze formálja és alakítja a magzatot az életre. Azt mondja a zsoltáríró által a Szentlélek: „Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.” 139. Zsoltár 15. vers
Jeremiás prófétának a következőket mondta Isten: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.” ( Jeremiás 1:5) Isten ott van már a fogantatásunk pillanatától kezdve. Teljesen mindegy, hogy a szüleid terveztek vagy akartak-e téged, Isten tervében benne voltál. Az abortusz voltaképp lázadás Isten teremtő munkája ellen. Emberi erőlködés melynek célja ellökni magunktól Isten életet adó kezét. Voltaképp azt üzenjük általa Istennek: „Nem látunk szívesen. Nincs szükség Rád.”
Az abortusz egy olyan bűn, aminek gátat kell szabnunk. Ha azon gondolkodsz, hogy abortuszt fogsz végeztetni, gondolkodj el azon, hogy megtartod a gyermeked vagy születése után odaadod olyan örökbefogadó szülőknek, akiknek nem lehet saját gyerekük.
Az abortusz minden édesanyában súlyos lelki sebeket, hegeket hagy maga után. Ha olyan nővel beszélünk, akinek abortusza volt, ezt fontos szem előtt tartanunk. Segítsünk neki visszatérni Istenhez bűnbánatot tartva, és biztosítsuk arról, hogy Isten már megbüntette Krisztusban a bűneinket, ezért még az abortusz bűnét is kész megbocsátani, ha bűnbánatot gyakorol a vétkes.


IMA: Istenünk, segíts minket egyénileg és nemzetként is megtérni az abortusz súlyos bűnéből. Segíts minket gyermekeidként tiszteletben tartani és ünnepelni az élet szentségét. Jézus Krisztus nevében imádkozunk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...