2021. január 8., péntek

Beszélj rendszeresen Istennel!

Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!                                      Ézsaiás könyve 55. fejezet 6. vers



Sok házasságban nem valamilyen kirívó dolog miatt adódnak problémák. Egyszerűen, a miatt, amit egy feleség így fogalmazott meg: „Együtt élünk, együtt eszünk, egy ágyban alszunk, de semmi mondanivalónk nincs egymásnak. Úgy fogalmazhatnám meg leginkább, hogy egyfajta intimitásban élünk, de elidegenedtünk teljesen egymástól.”
Ami igaz a házastársunkkal és ismerőseinkkel való kapcsolatunkra, az igaz az Istennel való kapcsolatunkat tekintve is. Egy másik fontos ok, amiért távolinak érezhetjük Istent életünktől, hogy nem beszélünk Istennel személyes és mély dolgainkról.
Ha meg kell tanulnunk hogyan, beszélgethetünk embertársainkkal helyesen, gyümölcsöző módon, akkor ez még inkább igaz Istennel kapcsolatosan.
Az is fontos része az Istennel való beszélgetésünknek, hogy időt szánjunk naponta meghallgatni azt, hogy mit akar mondani nekünk a Biblián keresztül. Fontos odafigyelnünk arra is, hogy Isten mit akar nekünk üzenni az életkörülményeinken keresztül és azokon a dolgokon keresztül, amik velünk történnek.
Megtanulhatjuk naponta feltenni a kérdést: „Mit akar nekem mondani ma Isten az által, ami történt velem, mit akar tanítani nekem a házastársam, szüleim, gyermekeim, barátaim és más keresztények által? Miután megértettük Isten üzenetét, fontos, hogy imádságban mi is beszéljünk Vele.
Minden nap szánj időt az Istennel való beszélgetésre, különben el fogsz idegenedni Tőle. Utánozd ebben is Krisztust, aki minden egyes napon fontosnak tartotta azt, hogy kettesben időt töltsön a Mennyei Atyával.

IMA: Istenünk, segíts minket időt tölteni Veled. Taníts minket helyesen beszélni Veled és meghallani azt, amit naponként mondani akarsz nekünk. Segíts minket Krisztus nyomdokaiban járni naponként. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...