2021. január 3., vasárnap

Hétköznapi hithősök

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 1. vers



Megismertem egy keresztény nőt néhány éve, aki több, mint 10 éve béna volt nyaktól lefelé. Sokszor meglátogattam és mindig mosollyal az arcán fogadott és kedvesen érdeklődött hogylétem felől. Mi adott ilyen erőt ennek a nőnek? Hogyan tudott újra és újra bizonyságot tenni Isten jóságáról és kegyelméről? Istenben vetett hitének ereje által.
A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetében végig erről olvashatunk. Emberekről, akik hozzánk hasonló hétköznapi emberek voltak, de hit által csodálatos dolgokat vittek véghez, az Istenben vetett hitük pedig megtartotta őket a legnehezebb körülmények között is.
Ezeknek az embereknek voltak gyengeségei, hozzánk hasonlóan hullámzó érzéseik is voltak. Ezek az emberek is volt, hogy elestek a kísértések tüzében. Ezeknek az embereknek is voltak olyan pillanatai, amikor a kétkedés támadt bennük.
A hit ajándéka által azonban ezek a hétköznapi, esendő emberek rendkívüli életet élhettek. Csakis hit által haladhatunk előre ebben az évben te és én.
Fogadd el Istentől a hit ingyenes ajándékát és hit által megláthatod Krisztust, aki a „hit szerzője és beteljesítője.” ( Zsidók 12:2)
A kérdés csak az, hogy kibékültél-e már Istennel a Jézus Krisztusban hit által? Csak akkor lehetsz hithős 2021-ben, ha ezt már megtetted.


IMA: Mennyei Atyánk, köszönjük Neked a hit ajándékát. Segíts nekünk a hit szemeinkkel nézni életünket. Segíts minket hétköznapi emberekként a Te dicsőségedre élnünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...