2021. január 4., hétfő

Kezedet rajtam tartod

Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. 139. Zsoltár 5. vers



Isten gyermekei el vannak rejtve Isten oltalmában. Isten ott van velük, amikor reggel felébrednek egészen addig, amíg este nyugovóra nem térnek.
A zsoltáríró így fogalmazta ezt meg: „Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.”
Ami ennél több, Isten jól ismeri minden gondolatunkat és hallja minden egyes szavunkat. Isten minden oldalról körülfogja övéit, felettük tartja oltalmazó kezét.
Nem minden örül ennek a tudatnak, de a zsoltáríró számára ez volt a legszebb dolog, amit csak kívánhatott: „Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.” (6. vers)
Ha szeretnéd minden egyes lépésedben érezni, tapasztalni Isten jelenlétét, tedd a következő dolgokat:
Közeledj Istenhez, valld be Istennek, hogy vágysz az Ő folyamatos jelenlétére személyes életedben. Bánd meg bűneidet, valld meg bűneidet. Beszélgess Istennel imádságban rendszeresen és kötelezd el egész életed Neki. Szentlelke által így vehet lakozást a te életedben is.
Csak ezek után tapasztalhatjuk meg milyen csodálatos öröm, áldás, kegyelem, kiváltság Isten állandó jelenléte életünkben.
Isten csodálatos ereje által ezek a dolgok valósággá válhatnak életünkben is.


IMA: Istenem, olyan nagy öröm, hogy közel jössz hozzám. Nem kívánok más útitársat ebben az évben, csak Téged. Segíts minket Szentlelked által mindig Veled járni, Hozzád hűséges maradni. Legyen felettünk vezető karod. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...