2021. január 17., vasárnap

Hogyan ismerheted meg Isten akaratát?

Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek könyve 3. fejezet 6. vers



A második világháború idején tartóztattak le egy embert azért, mert zsidókat rejtegetett a házában. Egy idős és szelíd ember volt. Még a kegyetlen katonák is megsajnálták és a következőt mondták neki:
„ Ha megígéred, hogy többé nem rejtegetsz a házadban zsidókat, szemet hunyunk a dolog felett és mehetsz utadra.” Az idős ember a következőt válaszolta: „Nem tehetem, mert én csak Isten akaratában járva vagyok biztonságban.”
Ez az ember meg volt győződve, hogy sokkal veszélyesebb a saját önös érdeke miatt lemondani Isten akaratáról, mint a kegyetlen nácik keze által meghalni.
A 2021-es évben a legnagyobb veszély nem a koronavírus, nem a munkahelyed elvesztése, nem a fizikai életed vége, hanem az, ha kilépsz az Isten akaratából és saját utakon jársz.
Hogyan tudhatod meg hát Isten életedre vonatkozó akaratát? Hogyan tudhatod, hol akar látni téged Isten ebben az évben? Honnan tudhatod, hogy a te döntéseid összhangban vannak, lesznek-e Isten akaratával? Fontos nyitott szívvel odafigyelned arra, hogy Isten mit mond neked a Biblián keresztül. Nem mondja meg a Biblián keresztül, hogy konkrétan kivel házasodj meg, de megmondja, hogy csakis az Istennel megbékül, megtért emberrel lépj be a házasság szövetségébe.
Isten szolgája, vagy akire Isten különböző talentumokat bízott és ennek ezzel összhangban hozz döntést új munkahelyet illetően, meglévő munkahelyet illetően. Isten néha vezet úgy is, hogy egyes „ajtókat” bezár előtted, másokat pedig megnyit. Jó tehát figyelni az életkörülményeidre is imádságos szívvel. Vizsgáld meg hát alaposan milyen lehetőségeket ad Isten eléd és milyen adottságokat ajándékozott neked. Mielőtt pedig döntenél, ne feledd, hogy Isten akaratán kívül nem lehetsz biztonságban.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy minden utamon gondoljak Rád és egyre jobban megismerjelek Téged. Mutasd meg nekem a Te akaratodat és adj hajlandóságot, hogy a Te akaratod szerint éljek. Adj nekem hitet, hogy bízhassak a te bölcsességedben és így szolgálhassalak ebben az évben is. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...