2021. január 18., hétfő

Isten megbocsájt és „felejt”

„ …Így szól az ÚR -, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre.”               Jeremiás könyve 31. fejezet 34. vers



Egy keresztény ember kérdezte halála előtt nem sokkal: „Ha meghaltam, Isten vajon el fog engem fogadni?”
Ennek a nőnek eszébe jutott a sok elrontott dolog a múltjából és attól félt, hogy Isten meg fogja tagadni őt, amikor a királyi széke elé fog állni.
Egész élete során sok-sok tanítást hallott arról, hogy Isten megbocsát, de a halála előtt mégis kétségek gyötörték.
A keresztények egy része szintén küszködik hasonló kérdések miatt. Félelemben élnek, mert úgy érzik, hogy a múltban elkövetett bűneik miatt Isten nem fog melléjük állni az ítélet napján és nem fogja kegyelemben részesíteni őket.
Jeremiás próféta által Isten kijelenti, hogy sokkal többet tesz értünk a megbocsátásnál. Isten maga jelenti ki: „… nem gondolok többé vétkeikre.” Isten elfelejti a bűneinket azért, mert úgy dönt, hogy el akarja felejteni azokat.
Hogyan lehetséges ez? Az újszövetség által, amelyet Isten az Ő gyermekeivel kötött. A Biblia örömhíre éppen az, hogy a bűneink többé nem választhatnak el az Atyától, ha Krisztusban vagyunk.
Igen. Tudom, hogy az Isten nélküli ember nem ilyen és nem akar így megbocsátani. Ha meg is bocsát, nem akar felejteni, gyűjtögeti a sérelmeket, mások hibáit és csak a megfelelő alkalomra vár, hogy ismét felemlegethesse azokat. Isten azonban nem nyomorult ember.
Ha megbánod a bűneidet és megvallod őket, Krisztus áldozatában bízva kéred, a bocsánatot nézd, mit mond Isten neked: „Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az ÚR. Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehettek, mint a gyapjú. Ézsaiás 1:18”
„Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” Róma 1:8 Ezért lehetünk bizonyosak abban, hogy Isten elfogad minket kegyelme által, amikor Elé fogunk állni az utolsó napon. Jézus Krisztusért megígérte az Atya, hogy nem gondol többé vétkeinkre.
Ha te még nem ragadtad meg hit által ezt a kegyelmet, mire vársz?



IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te bocsánatod igazi és valódi. Köszönöm, hogy nem emlékezel többé a megbocsátott bűneimre és soha többé nem fogod azokat ellenem használni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...