2021. január 19., kedd

Isten megáldja az engedelmességet

Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek Ura. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. Malakiás könyve 3. fejezet 10. vers



Malakiás idejében, Izrael népének nagy része úgy érezte, hogy Isten cserbenhagyta őket. Nem tudták megérteni, hogy Isten miért vonult vissza, miért nem árasztja rá népére áldásait?
Malakiás prófétán keresztül Isten válaszolt ennek a népnek. Isten azért fordított hátat ennek a népnek, mert a nép be akarta csapni Őt és a javaikat megtartották maguknak.
A ma élő keresztények egy része ugyanígy csodálkozik, és talán háborog is azért, mert nem érzi Isten jelenlétét, közelségét.
Ezen emberek csodálkozva kérdezgetik, hogy Isten miért nem áldja meg életüket olyan módon, ahogyan azt a Bibliában megígérte?
A válasz erre a kérdésre szintén megtalálható a Malakiás könyvének 3. fejezetében. Hogyan áldhatná meg Isten a mi életünket, ha még azt a kicsiny részt sem tudjuk felajánlani életünkből, hálából és Isten iránti szeretetünkből, abból a sok jóból, amit Istentől kaptunk?
Tudom, hogy a mai keresztényeknél is nagyon érzékeny téma a pénz és az adakozás kérdése. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az adakozás voltaképp egy olyan dolog, ami egyáltalán nem befolyásolja az Istennel való kapcsolatunkat. Ha adunk, akkor úgy is jó, de ha semmit sem áldozunk Isten munkájára az úgy is tökéletes.
Isten viszont azt mondja a Biblián keresztül, hogy az, amire költjük a pénzünket, ahogyan gazdálkodunk vele, nagyon is sokat elárul az Istennel való kapcsolatunkról.
Gyakran hallom napjainkban: „Leszoktunk az adakozásról testvér. Adjon az EU, adjon az állam, adjanak a külföldi alapítványok, adjon, bárki csak tőlünk ne kérjen senki semmit.”
Az igazság az, ha nem akarunk visszaadni Istennek abból a sok jóból, amit nekünk adott, voltaképp Istent kitaszítjuk életünkből és önmagunkat fosztjuk meg a legcsodásabb áldásaitól.
A döntés a tied. Senki sem kényszeríthet arra, hogy adj Istennek abból, amid van. Ennek éppen az a lényege, hogy önkéntes legyen és megértsd, hogy az adakozás a te legfőbb javadat szolgálja elsősorban. Ha te úgy döntesz, nemet mondasz, Isten munkája megy tovább. Lesznek mások, akiket Isten használ, akiket Isten megáld, csak ne csodálkozz majd azon, hogy a te életedben miért maradnak el a pozitív áttörések?
Természetesen vissza is térhetsz Istenhez azáltal, hogy visszaadsz abból, amit amúgy is az Istentől kaptál. Ha megteszed a magad részét hitből és szeretetből, Isten is rád fogja árasztani áldásait bőségesen.


IMA: Istenem, segíts nekem, hogy jól gazdálkodjak ebben az évben azokkal a javakkal, amiket Tőled kaptam. Ne engedd, hogy meglopjalak és magamnál tartsam azt, ami Neked jár. Segíts hűséges adakozóvá válni, hogy az evangélium minél több emberhez eljuthasson. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...