2021. január 30., szombat

Isten békességének ígérete

…és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 7. vers



Sok-sok híres, hatalmas, gazdag ember élt már a földön, de hiányzott életükből a valódi békesség. Szomorú, hogy emberek milliói, szegények és gazdagok egyaránt, élik meg életüket a békesség csodálatos ajándéka nélkül. Pedig olyan sokan keresik a békességet, olyan sok mindent hajlandóak megtenni, hogy igazi és tartós békességre tegyenek szert, de nem sikerül megtalálniuk azt.
Nincs az az alkohol vagy nyugtató mennyiség, ami segítene megtalálni az igazi békességet. Nincs az a nagy hírnév vagy élvezet mennyiség, amelyik igazi békességet adhatna nekünk. Csak Isten maga adhat békességet nekünk. A Filippi 4:7-ben Isten elmondja nekünk hogyan találhatjuk meg az igazi békességet. Jézus Krisztust meg kell ismernünk és személyes kapcsolatban kell lennünk Vele. Ő maga a békesség. Isten mondja: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;” (Filippi 4: 6) Kérd hát Istent, hogy ajándékozzon meg téged az igazi békesség ingyenes ajándékával. Add át az életed teljes szívedből Krisztusnak és bízz benne, mint egyedüli Megváltódban. Kötelezd el magad arra, hogy teljes szívedből törekedni fogsz Isten akarata szerint élni és a Szentlélek vezetésére figyelni életed minden egyes napján. Ha ezt teszed, Isten békessége bőségesen el fogja önteni szívedet és gondolatvilágodat. Ne élj még egy napot e békesség nélkül. Amikor pedig fizikai életedben minden ajtó bezárul, egyedül az örökkévalóság ajtaja lesz nyitva előtted, ez az édes, áldott, minden értelmet meghaladó békesség haza fog vezetni téged is az örök dicsőségbe.


IMA: Mennyei Atyánk, köszönjük neked a békesség ajándékát, amit Jézus Krisztus szerzett meg nekünk. Segíts neked élnünk és másokat segítenünk rá találni a Te békességedre. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...