2021. január 29., péntek

Isten tökéletesen vezeti az övéit

Szeretném, ha tudnátok, testvéreim, hogy az én helyzetem inkább az evangélium terjedését szolgálja. Filippibeliekhez írt levél 1. fejezet 12. vers



Mindannyian időnként el szoktunk gondolkodni saját életünk felől. Hogyan jutottunk oda ahol ma vagyunk? Némely emberek leegyszerűsítik a választ: a döntéseink miatt vagyunk, ott ahol éppen vagyunk. Mi választottuk meg hol szeretnénk élni, ki legyen a házastársunk és mit kezdjünk az életünkkel. Ha alapvetően jó döntéseket hoztunk, az életünk jól alakult, ha rosszakat, akkor nem tartunk ott, ahol szeretnénk.
Pál apostol éppen börtönben volt, amikor a fenti sorokat írta és némelyek talán azt mondhatnák, hogy a saját döntései miatt került börtönbe. Elutasíthatta volna, hogy keresztény legyen vagy lehetett volna sokkal simulékonyabb is. Nemde? Miért nem alkudott meg olyan módon, hogy a hatóságoknak és Istennek is éppen még elfogadható legyen a szolgálata? Miért nem volt óvatosabb, amikor az evangéliumot hirdette? Úgy tűnik, hogy némelyek az első keresztények közül is úgy gondolhatták, Pál apostol a saját hibájából került fogságba.
Pál apostolon keresztül kijelenti Isten Szentlelke, hogy Pál apostol ott volt ahol éppen lennie kellett. A fogság által lehetősége nyílt elvinni az evangéliumot Róma legmagasabb rangú emberei elé is. Hála legyen Istennek, hogy az Ő gyermekeit tökéletesen tudja vezetni még akkor is, ha az ő gyermekei is hozhatnak rossz és jó döntéseket is. Ő ki tudja munkálni, hogy éppen ott legyünk ahol Ő látni akar minket.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te sosem tévedsz, sosem ejtesz hibát. Segíts minket bölcsen élni, a Te vezetésedre figyelni életünk minden napján. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...