2021. január 1., péntek

Új év-új kegyelem!

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. 46. Zsoltár 2. vers



„ Boldog újévet!”-így szoktuk köszönteni szeretteinket az év első napján. Talán már mondtad is némelyeknek ma. Egy év kezdetén azonban sokkal többre van szükségünk egy szokásos köszöntésnél, jókívánságnál.
Tudnunk kell, hogy Isten, aki mindennél és mindenkinél nagyobb, uralkodik nemcsak a mi életünk, de a világtörténelem felett is. A 46. Zsoltárban arról olvashatunk, hogy az életünk bizonytalanságai között is megláthatjuk Istent, aki a Menny és föld Ura.
A zsoltáríró által Isten nem mond hamis ígéreteket. Nem ígéri, hogy minden úgy fog alakulni 2021-ben, ahogyan azt mi elképzeltük. Nem ígéri, hogy ez az év kizárólag békességet és felemelkedést fog hozni számunkra. Nem ígéri, hogy megszűnik a világon a keresztények üldöztetése vagy a szegénység.
A zsoltáríró megjegyzi, hogy a nemzetek zajonganak, az országok mozognak. Isten hadakat némít el, uralkodók jönnek és mennek, de bármi is történjen, Isten az egész világ fölött uralkodik.
Ő a mi oltalmunk és erősségünk a 2021-es évben is. Néhány napja ünnepeltük a Krisztus testet öltésének emlékünnepét, tehát Krisztus a garancia rá, hogy Isten mindig biztos segítség gyermekei számára a nyomorúság idején.


IMA: Istenünk, köszönjük Neked az újesztendőt és az ígéretet, hogy Te leszel a biztos segítségünk minden nyomorúságban. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...