2021. február 25., csütörtök

A feltámadás ereje

Amikor ezt mondta, hátrafordult, és látta, hogy Jézus ott áll, de nem ismerte fel, hogy Jézus az. János evangéliuma 20. fejezet 14. vers



Ha te álltál volna húsvét reggelén a jeruzsálemi temetésen, eléd is furcsa látvány tárult volna. Egy olyan helyen ahol általában csend, nyugalom és emlékező emberek tartózkodnak csendes áhítattal, zavart, meglepődött emberek csoportja rohangált. Ezután egy nő haladt visszafelé a Jeruzsálembe vezető úton. Utána két fiatal férfi futott vissza egy rejtélyes módon megnyílt sír felé.
Egy valaki biztosan figyelemmel kísérte mindezeket az eseményeket. Az a feltámadt Jézus Krisztus, aki kilépett a sírjából három nap elteltével. Csendesen közelítette meg Máriát, hogy közölje vele a feltámadásának világra szóló örömhírét. Ez a találkozás a feltámadt Megváltóval teljesen megváltoztatta Mária életét. Ez a találkozás a te életedet is megváltoztathatja ma. Húsvét reggelén Krisztus nem súlytalan kísértetként jelent meg Mária előtt. Valóságosan és testben támadt fel. Krisztus valóságosan legyőzte a gonosz erejét és a halál már nem tarthatta Őt szorításában.
Ez a Jézus Krisztusról szóló örömhír neked is szól ma. Mária ismét szaladni kezdett, de már nem a temető felé és nem bizonytalansággal a szívében. Öröm és hit járta át egész lényét: „Láttam az Urat!”
Krisztus tanítványai, a keresztény elhívottak azóta is mennek és hirdetik világszerte, hogy Jézus Krisztus valóban feltámadt. Van bűnbocsánat, van élet a halál után és van vigasztalás azok számára, akik az Úrban haltak meg, hiszen egy napon az Ő életükben is győzedelmeskedni fog a feltámadás ereje.


IMA: Istenünk, Máriával együtt olyan jó, hogy van örömhír, amit mi is továbbadhatunk, amiből mi is meríthetünk. Mivel Istennel járunk, bizonyosságunk lehet afelől, hogy Krisztus valóban feltámadt. Tölts meg minket bátorsággal, hogy tudjunk tanúid lenni minden beszélgetésben és cselekedetben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...