2021. február 1., hétfő

Isten kedves szava

Kicseréltette rabruháit, és Jójákin állandóan vele étkezett, egész életében.                                      Királyok második könyve 25. fejezet 29. vers



Isten népe életében bekövetkezett, amit megjövendöltek Isten emberei. Isten szólt népének, hogy tartson bűnbánatot és hagyja el bűnös útját különben jön az ítélet, de nem engedelmeskedtek. Ezért Krisztus előtt 586-ban rabszolgaként hurcolták el a népet bűneik büntetéseként.
A babiloni Nabukadneccár magát a királyt, Jójakint is fogságba hurcolta. ( 2 Királyok 24)
Ekkor a babiloni uralkodó, Jójakin nagybátyját Sedékiást nevezte ki a maradék nép királyává, mert tudta, hogy Sedékiás bábként azt fogja tenni, amit a babiloni érdek megkövetel tőle.
Nabukadneccár viszont rosszul ítélete meg Sedékiást, mert egy idő után fellázadt a babiloni zsarnokság ellen. Ekkor visszatértek a babiloniak, feldúlták Jeruzsálemet, meggyilkolták Isten papjait, prófétáit, Sedékiás szeme láttára végezték ki gyermekeit majd megvakították őt. Igen. Valóban iszonyatos. A bűnért fizetni kell. Talán te is találkoztál már olyan emberrel, aki bűnben élt, de Isten könyörült rajta, megbánta bűneit, visszatért Istenhez és elfordult a bűntől. Ezen emberek a következő szavakat szokták használni arra az időszakra, amikor bűnökben éltek: „Borzasztó rabság, elpazarolt élet, csapda, szenvedés, vakság, minden elvesztése.”
Volt azonban remény Isten népe számára és van remény a mi számunkra is. Miután Babilonban egyfajta „rendszerváltás” ment végbe, 37 év rabság után, Jójákin kegyelmet kapott az új uralkodótól és lecserélhette rabruháit, leülhetett a király asztalához és a király „kedvesen beszélt vele.”
A te személyes életedben is lehet egy „rendszerváltás.” A Sátán egy brutális zsarnok és a bűn rabszolgaságának büntetése, gyötrelme iszonyatos. Akik viszont Krisztusban vannak, azok ellen nincs többé semmiféle kárhoztató ítélet. ( Róma 8:1) Krisztusban vetett hit által levetkőzheted te is a bűn régi, nyomorúságos, véres ruházatát és új életet kezdhetsz.
Isten olyan kedvesen szól ma hozzád, beszédében gyógyulást, vigasztalást találhatsz és hív téged is, hogy ülj az Ő királyi asztalához. Én már elfogadtam a meghívást. Bízom benne, hogy veled is találkozunk ott. 


IMA: Istenem, vedd át életem irányítását, légy Te életem Ura. Szabadíts meg engem bűneim börtönéből. Segíts meghallanom minden egyes napon a Te kedves hangodat és engedelmeskednem annak. Mindent köszönök Neked, Krisztus nevében, Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...